Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπερψήφισε την πρόταση του Γιάννη Στουρνάρα για πρόσληψη ως συμβούλου της Κεντρικής Τράπεζας, του κ. Γιώργου Χουλιαράκη, πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, του τεχνοκράτη ο οποίος έδωσε σκληρές μάχες και διενήργησε κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς επί εποχής μνημονίων!

Την πρόσληψη του κ. Χουλιαράκη είχε εισηγηθεί ο Διοικητής της ΤτΕ και το 2015, ωστόσο τότε ο ικανός και έμπειρος οικονομολόγος είχε αρνηθεί επιλέγοντας να αναλάβει θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), που τον οδήγησε στη συνέχεια στην υπουργοποίηση και την ανάληψη των μνημονιακών διαπραγματεύσεων!

Επί του προκειμένου τώρα, η ψηφοφορία του ΔΣ της ΤτΕ επιφύλασσε μια έκπληξη για τον Ι. Στουρνάρα.

Ένα εκ των επιφανών μελών του ΔΣ, εν προκειμένω ο προβεβλημένος επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος υπήρξε προσωπική επιλογή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, απουσίασε κατά την επίμαχη ψηφοφορία για τον διορισμό Χουλιαράκη!

Όπως λένε οι κακές γλώσσες, ο δημοσιοσχεσίτης επιχειρηματίας, που γνωρίζει δόξες λόγω της μεροληπτικής αντιμετώπισης του επί σειρά ετών από τις συστημικές τράπεζες, «έβγαλε την ουρά του έξω» από την κρίσιμη ψηφοφορία, μην τυχόν και με την ψήφο του δυσαρεστήσει κυβερνητικά και άλλα στελέχη της ΝΔ, υπερψηφίζοντας έναν πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Βεβαίως, διακατεχόμενος από μικροκομματικές λογικές, που δεν συνάδουν με την μενταλιτέ που θα έπρεπε να έχει ένας σύγχρονος τεχνοκράτης, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διαχρονικός εκλεκτός των τραπεζιτών και «μετρ» των δημοσίων σχέσεων, επέδειξε ταυτοχρόνως ασέβεια προς τον Διοικητή της Κεντρικής τράπεζας, αποφεύγοντας να υπερψηφίσει μια ουσιαστική επιλογή του!

Και διερωτώμαι, τι έχει άραγε να πει για τη στάση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου ο Γιάννης Στουρνάρας;

Και επιπροσθέτως, ποια είναι η γνώμη του Διοικητή της ΤτΕ, στην απόφαση των πιστωτριών τραπεζών να επαναπωλήσουν στον Σπ. Θεοδωρόπουλο φθηνότερα, ακίνητο – φιλέτο της Νίκας στον Άγιο Στέφανο, που είχε αγορασθεί το 2015 ακριβότερα;

Ο Νίκας, το εργοστάσιο και η ζημία των τραπεζών!