Κάθε ανάμειξή της στην «επίθεση με drones» για την οποία κάνουν λόγο οι Ρώσοι αρνείται η Ουκρανία καταγγέλλοντας παράλληλα ρωσική προβοκάτσια.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ , δήλωσε ότι το Κίεβο δεν έχει «καμία σχέση» με την επίθεση με drone εναντίον του Κρεμλίνου εξηγώντας ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα «αλλάξει τίποτα στο πεδίο της μάχης» και πιθανότατα θα «προκαλούσε τη Ρωσία ώστε να προχωρήσει σε πιο ριζοσπαστικές ενέργειες».

Ωστόσο, και μόνο σε συμβολικό επίπεδο η επίθεση αργά το βράδυ της Τρίτης κατά του Κρεμλίνου με δύο drone δεν είναι καθόλου αμελητέα. Ακόμη και αν οι δράστες δεν ήθελαν να προκαλέσουν ζημιές ή και θύματα, η εικόνα των εκρήξεων στην καρδιά του ρωσικού κράτους είναι εντυπωσιακή.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το Κίεβο επιχείρησε να πλήξει, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, την κατοικία του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.

«Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών των στρατιωτικών και των ειδικών υπηρεσιών που χρησιμοποίησαν συστήματα πολέμου με ραντάρ, οι συσκευές εξουδετερώθηκαν», αναφέρει το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Από την «τρομοκρατική ενέργεια», όπως τη χαρακτηρίζει η Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δεν τραυματίστηκε. Το πρόγραμμα των εργασιών του δεν έχει αλλάξει και θα συνεχιστεί κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μόσχα απέχει 800 χιλιόμετρα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα που εγείρει ερωτήματα για την πτήση των drones στον ρωσικό εναέριο χώρο.

Την ίδια ώρα, κυκλοφορούν και βίντεο στα social media που δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν αντι-αεροπορικά πυρά. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα