Μαθαίνω ότι…

πρώην συστημικός τραπεζίτης, που θήτευσε σε εμβληματική τράπεζα όταν βασικός της μέτοχος ήταν ακόμη Έλληνας μεγιστάνας, φέρεται να βρίσκεται στα όρια της απόλυτης οικονομικής κατάρρευσης, μολονότι από τα χέρια του πέρασαν πολλά λεφτά ενώ ενασχολήθηκε ενεργά με πληθώρα από business, μεταξύ των οποίων και ναυτιλιακές, που στο τέλος της ημέρας τον οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή, λόγω ανοιγμάτων στις τράπεζες και εμπλοκή συγγενικών του προσώπων!

Ο εν λόγω τραπεζίτης, που κατά κοινή ομολογία είναι καλό παιδί και ουδέποτε «την είδε» όπως κάποιοι συνάδελφοι του στην ιδιωτική συστημική τράπεζα, ούτε προκάλεσε με τη στάση και τη συμπεριφορά του, φέρεται να έχει απωλέσει το σύνολο της περιουσίας του και την ώρα τούτη ζει σε ένα δυάρι διαμέρισμα στο Παγκράτι…

 Ζητείται γενναίος τραπεζίτης ! Κάποιος πού πει μια καλή κουβέντα για την Λαγκάρντ, η οποία μέσω της πολιτικής υψηλών επιτοκίων της ΕΚΤ, επέτρεψε στις συστημικές τράπεζες να αυγατίζουν την κερδοφορία τους!

Ωραία δε λέω τα κέρδη των τραπεζών και δικαίως οι επιτελείς τους προβάλλουν αυτό το σημείο, ως την απόλυτη  μεγάλη επιστροφή του κλάδου. Αλλά θεωρώ ότι είναι …κομμάτι αχάριστοι. Γιατί δε βρέθηκε έστω ένας τραπεζίτης μας να πει μια καλή κουβέντα για την Κριστίν Λαγκάρντ και την πολιτική  επιτοκίων της ΕΚΤ , που τους  επιτρέπει να αβγατίσουν την κερδοφορία των τραπεζών ;

Γιατί αν δει κανείς λίγο περισσότερο τα αποτελέσματα εύκολα μπορεί να διαπιστώσει πως το μεγαλύτερο μέρος των κερδών των  ελληνικών τραπεζών δεν οφείλεται στην πιστωτική επέκταση , δηλαδή τη χορήγηση νέων δανείων, αλλά στη γνωστή μανιέρα  της αξιοποίησης της διαφοράς των επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων. Όταν το επιτόκιο χορηγήσεων είναι πάνω από 6% και το αντίστοιχο των καταθέσεων πιάνει δεν πιάνει το 0,40%, τότε τα κέρδη έρχονται εύκολα .

Αφήστε και το άλλο : Η μεγάλη πλειοψηφία των δανείων στην Ελλάδα είναι κυμαινόμενου επιτοκίου , άρα οι τράπεζες έχουν ένα πρόσθετο πλεονέκτημα με το Euribor  τριών μηνών στο 3,75%.

Αλλά ως πότε θα συνεχιστεί το “καθεστώς” αυτό; Επειδή ακριβώς πρόκειται για στρέβλωση , αυτή δεν μπορεί να εξακολουθεί να υφίσταται επ ΄άπειρον. Ως εκ τούτου και αφού καμία από τις αρκούντως θριαμβευτικές ανακοινώσεις των τραπεζών για τα κέρδη εξαμήνου αναμένω με ενδιαφέρον τον πρώτο – τολμηρό –  τραπεζίτη να βγει να πει πως “κάνουμε το παν για τη διαφοροποίηση των πηγών της κερδοφορίας μας ,  γιατί η στρέβλωση είναι μεγάλη “.

Τότε . ειλικρινά “θα του βγάλω το καπέλο”…

Γιατί κρύβουν την τράπεζα στα Νότια Προάστεια, όπου είχε στηθεί η μηχανή εξαπάτησης;

Θα διαβάσατε , πιθανόν για τη “μηχανή εξαπάτησης” των φορολογικών αρχών που είχαν στήσει επιτήδειοι με τη συμμετοχή διευθυντή καταστήματος συστημικής τράπεζας , κάπου στα Νότια Προάστια. Άλλωστε το κόλπο δεν είναι νέο έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις στο παρελθόν , αφού η έκδοση εικονικών τιμολογίων αφήνει τεράστια κέρδη .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ερευνά υπόθεση με εταιρείες “φαντάσματα”, οι οποίες, μέσω υποκαταστήματος συστημικής τράπεζας στην Αργυρούπολη, ελάμβαναν μεγάλα χρηματικά εμβάσματα από το εξωτερικό και εν συνεχεία γινόταν αυθημερόν η ανάληψή τους με πλαστά παραστατικά στοιχεία.

Στην υπόθεση φέρεται να έχει εμπλοκή και ο διευθυντής του υποκαταστήματος, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ συμμετείχαν μεταξύ των άλλων, ένας επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ο ιθύνων νους και δυο λογιστικά γραφεία, τα οποία έστηναν τις εταιρείες “μαϊμού”, μεθόδευαν την έκδοση εικονικών τιμολογίων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και προμηθεύονταν τα μπλοκ επιταγών από την τράπεζα.

Τα ποσά που διακινήθηκαν μέσω του επίμαχου υποκαταστήματος της τράπεζας και των εικονικών τιμολογίων, με τεράστια τη ζημιά του Δημοσίου, εκτιμάται ότι ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το ερώτημα μου τώρα : Το όνομα της τράπεζας  που ενεπλάκη δεν ανακοινώνεται για την προστασία του κλάδου. Αλλά τουλάχιστον η διοίκησή της πήρε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτραπεί η επανάληψη του φαινομένου. Και μήπως τελικά οι εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί ;

Δεν ήξερε, δεν ρώταγε ; Η έλλειψη γνώσεων από τηλεοπτικούς αστέρες!

Μερικές φορές , αγανακτώ με την έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων , από ορισμένους τηλεοπτικούς “αστέρες”. Για παράδειγμα έβλεπα και άκουγα χθες γνωστό παρουσιαστή να αναφέρεται στο ενδεχόμενο κάποιες από τις πρόσφατες πυρκαγιές να οφείλονται στο δίκτυο της… ΔΕΗ. Βλέπετε, ο άνθρωπος αγνοεί ότι εδώ και πολλά χρόνια για τα δίκτυα ρεύματος δεν είναι οι εταιρίες εμπορίας αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ που  πρόκειται για άλλη και διαφορετική εταιρία, από τη ΔΕΗ.

Ελπίζω να παρακολούθησαν το ρεπορτάζ και στη ΔΕΗ και ο κ. Στάσσης , να έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του , να ενημερώσουν σχετικά τόσο το τηλεοπτικό κανάλι , όσο και τον ρεπόρτερ.

Όπου φύγει – φύγει ο Κοκλώνης από το Open! Δεν προχωράει το deal με το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη

Σας είχαμε αποκαλύψει ότι ο δαιμόνιος και δραστήριος νεαρός επιχειρηματίας Ν. Κοκλώνης, που εσχάτως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είχε συνάψει συμφωνία με τους εν Ελλάδι διαχειριστές των επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να αναλάβει όλο το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού, τα κόστη, το εργατικό δυναμικό (εκτός από τη δελτίο ειδήσεων και το ενημερωτικό τμήμα που θα παρέμεναν υπό τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία) και να εκμεταλλευθεί το διαφημιστικό έσοδο!
Μεταξύ των δυο πλευρών μάλιστα είχε υπάρξει και option αγοράς του τηλεοπτικού σταθμού αντί 60 εκατ. ευρώ, ενώ αν υπήρχε πώληση του τηλεοπτικού σταθμού σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο στα λεφτά αυτά, τότε ο Ν. Κοκλώνης (που διαθέτει πλέον και ιδιωτικό ελικόπτερο) θα αποκόμιζε ένα bonus της τάξης των 2 εκατ. ευρώ, όπως προβλεπόταν στην συμφωνία!
Ωστόσο νεώτερες πληροφορίες που φέρεται να σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση του Ιβάν Σαββίδη και τα προβλήματα ασφυξίας που αντιμετωπίζει και τον οδηγούν στην οριστική αποχώρηση από την Ελλάδα, όπου δεν έχει εμφανιστεί από τον Φεβρουάριο του 2020, για περισσότερο δηλαδή από 3 χρόνια (!!!), ακούγεται ότι οδήγησαν τον οξυδερκή και φιλόδοξο επιχειρηματία – παρουσιαστή Ν. Κοκλώνη στην απόφαση να εγκαταλείψει άρον – άρον το εγχείρημα του Open, που κατά πληροφορίες ναυαγεί οριστικά!!!

Στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα, εταιρίες ΙΚΕ οι οποίες με όχημα τους Φορολογικούς Αντιπροσώπους ξεπλένουν χρήμα στην Ελλάδα το οποίο καταλήγει σε φορολογικούς παραδείσους!

Στα δίκτυα της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έπεσαν εταιρείες ΙΚΕ με έδρα στην Ελλάδα οι οποίες εντάσσονται σε κύκλωμα εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες τη ΕΕ και κυρίως σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Λουξεμβούργο και οι οποίες διακινούν κεφάλαια που προέρχονται από τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Το κύκλωμα των παραπάνω εταιρειών επέλεξε την Ελλάδα για την διακίνηση των παράνομων συναλλαγών και ξεπλύματος χρήματος λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας για την απόκτηση ΑΦΜ από αλλοδαπούς και την εκπροσώπηση τους ενώπιον της Φορολογικής Διοίκησης.
Αναλυτικότερα φαίνεται από το πόρισμα της ΑΡΧΗΣ ότι αλλοδαποί αποκτούν ΑΦΜ στην Ελλάδα και στην συνέχεια δημιουργούν ΙΚΕ και στις οποίες στην συνέχεια ορίζουν κοινό πρόσωπο δικηγόρο ή λογιστή ως φορολογικό εκπρόσωπο όπου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν υπάρχει καμία ευθύνη.
Τα λεφτά που έχουν διακινηθεί μέσω των παραπάνω εταιρειών αγγίζουν τα ποσά των 2 εκατομμυρίων και τα οποία φαίνεται να περνάνε από την χώρα μας και να καταλήγουν σε φορολογικούς παραδείσους.

Διαβάστε ακόμη: