Επιβεβαιώνοντας απόλυτα την αποκλειστική είδηση που ανέδειξε το Radar στις 21 Αυγούστου 2024, ο Υπ. Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκης προχώρησε σε παράταση της θητείας του ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς  για έως 1 χρόνο, δίνοντας λύση στο αδιέξοδο που έτεινε να δημιουργηθεί, καθώς λόγω της λήξης της θητείας το ΔΣ δεν θα ήταν σε θέση να λαμβάνει κρίσιμες και καθοριστικές αποφάσεις!

Η υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου, δια μέσω της οποίας η Βασιλική Λαζαράκου, η Νατάσα Στάμου ( βασικές διεκδικήτριες του μελλοντικού προεδρικού θώκου) και το υπόλοιπο ΔΣ θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι και για έναν χρόνο, προκειμένου μέχρι τότε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες βάσει του νόμου Κεραμέως, για την σύσταση του νέου ΔΣ και την επιλογή του(της) νέου προέδρου!

Δείτε εδώ το ΦΕΚ με την Υπουργική Απόφαση

Ο Κωστής Χατζηδάκης ως εποπτεύων υπουργός δεν προτίθεται σε γενικές γραμμές να προβεί σε αλλαγές προσώπων, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο υπάρχον ΔΣ, προβεβλημένα πρόσωπα του οποίου τυγχάνουν τόσο κυβερνητικής στήριξης, όσο και ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων!

Την ώρα τούτη πάντως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ζητηθεί από Οργανισμούς και Αρχές που ex officio συμμετέχουν στο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος για παράδειγμα, να αποστείλουν εγγράφως τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν στην ανεξάρτητη Αρχή, όπως και έχουν ήδη πράξει κατά πληροφορίες!

Καθίσταται αντιληπτό ότι η Βασίλω και η παρέα της «καβάντζωσαν» χωρίς εξετάσεις, ένα ακόμη χρόνο κρίσιμης και καθοριστικής χρηματιστηριακής εξουσίας… που αναμένεται γεμάτη από νέες εισαγωγές εταιριών και ομολογιακές εκδόσεις εισηγμένων!

Διαβάστε ακόμη: