Οι μετοχές υποχώρησαν για δεύτερη μέρα την Τετάρτη, μετά τον  Nasdaq Composite να σημειώνει τη χειρότερη ημερήσια πτώση του σε σχεδόν τρεις μήνες. Ο τεχνολογικός δείκτης έχασε 0,9%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,7%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 295 μονάδες ή 0,8%.

Ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση άνω του 1,6% την Τρίτη για τη χειρότερη μέρα του από τον Οκτώβριο, υποχωρώντας από τις μεγάλες μετοχές τεχνολογίας και την πτώση σχεδόν 4% της Apple αφού η Barclays υποβάθμισε τον κατασκευαστή iPhone. Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν κατά 0,3% την Τετάρτη.

Οι επενδυτές φαινόταν να πουλάνε τους νικητές του περασμένου έτους, οι οποίοι εκτινάχθηκαν καθώς η αγορά περίμενε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής το 2024. Όμως, με την οικονομία να παραμένει σε ασταθές έδαφος και να παραμένει αβεβαιότητα σχετικά με το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει επιτέλους να μειώνει τα επιτόκια, οι επενδυτές φαίνεται να έχουν περιορίσει τον ενθουσιασμό τους.

Οι αντίστοιχοι τεχνικοί όμιλοι και μέλη του “Magnificent 7” Nvidia, Tesla και Meta όλες υποχώρησαν την Τετάρτη. Αυτή η υποχώρηση έρχεται επίσης καθώς το 10ετές ομόλογο του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ διαπραγματεύεται ξανά πάνω από το βασικό όριο του 4%.

«Μακροπρόθεσμα, είμαι ακόμα πολύ bullish. Αλλά βραχυπρόθεσμα, απλώς ανησυχώ ότι όλοι έρχονται μέσα στη χρονιά νιώθοντας πολύ καλά», είπε ο Steve Eisman, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη Neuberger Berman, ο οποίος αναφέρεται στο «The Big Short» στο «Fast Money» του CNBC την Τρίτη.

Οι βραχυπρόθεσμες διορθώσεις δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο σε μια αγορά που έρχεται από νέα υψηλά και εισέρχεται στην αρχική σεζόν, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η πιο μακροπρόθεσμη ρύθμιση φαίνεται θετική σε ορίζοντα έξι έως δώδεκα μηνών.

Η αγορά έρχεται από μια χρονιά που κόβει την ανάσα που είδε όλους τους σημαντικούς μέσους όρους να ανακάμπτουν από το καταστροφικό 2022.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περισσότερο από 24% και έκλεισε το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί νικών του από το 2004, ενώ ο Nasdaq έκανε άλμα 43% για την καλύτερη χρονιά του από το 2020.

Οι έμποροι θα λάβουν ενδείξεις την Τετάρτη για την κατάσταση της οικονομίας και πού θα μπορούσε να κατευθυνθεί η πολιτική της Federal Reserve στο επόμενο. Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση πολιτικής της Fed τον Δεκέμβριο αναμένεται να δημοσιευτούν την Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμη: