Μπορεί ο πρώην κάπταιν του Ολυμπιακού να είχε συμφωνήσει εδώ και περίπου ένα μήνα με την νέα ομάδα του Γιώργου Δώνη στην Σαουδική Αραβία αλλά η μεταγραφή δεν είχε ολοκληρωθεί και δεν είχε ανακοινωθεί.

Κι αυτό αφού έπρεπε να πάρει την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου της χώρας, όπως συμβαίνει δηλαδή με όλες τις μεταγραφές ξένων στην Σαουδική Αραβία. Για αυτό άλλωστε τον λόγο ο Φορτούνης δεν είχε πάει και στην προετοιμασία της Αλ Καλίτζ στην Σλοβενία, κάνοντας προπονήσεις στην Ελλάδα και περιμένοντας το…free pass!

Για να αποδειχτεί τελικά πώς αυτό δεν ήταν τόσο διαδικαστικό όσο έλεγαν/ το παρουσίαζαν αλλά πιο ουσιαστικό και δεν είχε να κάνει με την δικαιολογία των… αργών ρυθμών με τους οποίους λειτουργούν παραδοσιακά στη Σαουδική Αραβία.

Η τελευταία εξέλιξη/ενημέρωση από τα ΜΜΕ της Μέσης Ανατολής, θέλει την μεταγραφή του Φορτούνη στην Αλ Καλίτζ να χαλάει! Και ο λόγος έχει να κάνει με το ότι η αρμόδια Επιτροπή δεν έδωσε την έγκρισή της για τα ποσά που πρέπει να πληρωθούν στον διεθνή Έλληνα μέσο την επόμενη 3ετία (για συμβόλαια 2 + 1 χρόνων).

Κοινώς και… χοντρικά, θεωρούν πως τα 3.000.000 ευρώ τον χρόνο είναι υπερβολικά και δεν ανταποκρίνονται στην αξία του Φορτούνη. Σύμφωνα με την πηγή πληροφόρηση μας από την Σαουδική Αραβία, η εκτίμηση της εν λόγω Επιτροπής ήταν πως για τον Φορτούνη δεν μπορούν να πληρωθούν πάνω από 1.8 με 2.000.000 ευρώ ετησίως μαζί με τις όποιες προμήθειες!

Οπότε ή ο παίκτης και η Αλ Καλίτζ θα πρέπει να κάνουν μια νέα συμφωνία σε αυτά τα ποσά ή η μεταγραφή θα χαλάσει οριστικά. Τι άλλο μάθαμε; Πως από τα 3.000.000 που θα έπαιρνε καθαρά το χρόνο ο Φορτούνης στην Αλ Καλιτζ, ένα συνολικό ποσό 700.000 ευρώ, που θα ήταν μέσα στο συμβόλαιό του, θα πήγαινε σε προμήθειες και αμοιβές των εμπλεκόμενων.

Τι θα συμβεί στην τελευταία περίπτωση; Για Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση για άλλη ομάδα, μόνο στον Ολυμπιακό. Βέβαια ένα καλό ερώτημα θα είναι αν οι ερυθρόλευκοι του κάνουν ή όχι την ίδια υψηλή προσφορά (1.5 καθαρά τον χρόνο συν μπόνους) που είχε αρνηθεί για χάρη της Αλ Καλίτζ στα μέσα Ιουλίου…

Διαβάστε ακόμη: