Ο 24χρονος διεθνής Σλοβένος στόπερ Βάνια Ντρκούσιτς αποτελούσε την Νο1 επιλογή των Πρωταθλητών Ελλάδας για να καλύψει την θέση που αφήνει κενή στο ρόστερ ο Τρόστ Εκόνγκ!

Μάλιστα στον ΠΑΟΚ είχαν πιστέψει πως θα τον κάνουν δικό τους, παρότι στο… κόλπο της διεκδίκησής του ήταν η Ζενίτ ενώ μπήκε εκ των υστέρων και ο Ερυθρός Αστέρας.

Οι δύο τους στο τέλος “συμμάχησαν” στην υπόθεση και …έπιασαν στον ύπνο τους ανθρώπους του “δικεφάλου”, οι οποίοι πρέπει να το… φυσάνε και να μην κρυώνει!

Εξηγούμαι: ο ΠΑΟΚ είχε φέρει στην Θεσσαλονίκη τον Σέρβο ατζέντη του Ντρκούσιτς, τον Μλάντεν Ρατκόβιτσα, με τον οποίο θεώρησαν πως έφτασαν σε συμφωνία, προσφέροντας ένα 4ετές συμβόλαιο στον πελάτη του, με κατά μέσο όρο καθαρές ετήσιες αποδοχές 1.000.000 ευρώ.

Με τον Σαββίδη να αναλαμβάνει την διαπραγμάτευση με την Σότσι, προκειμένου να ρίξει τις απαιτήσεις της για transfer fee από τα 3,5 στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Με τον ΠΑΟΚ να θεωρεί πως είχε συμφωνία με την πλευρά του παίκτη και πάνω σε αυτή πόνταρε για να πιέσει το ρωσικό κλαμπ.

Δεν υπολόγισαν όμως, πως ο Σέρβος ατζέντης του Ντρκούσιτς θα μπορούσε να κάνει… διπλό παιχνίδι, κοινώς να χρησιμοποιήσει την πρόταση του ΠΑΟΚ για να ανεβάσει το κασέ και κυρίως να ενεργοποιήσει το “μεγαθήριο” της Ζενίτ που επίσης ενδιαφερόταν για τον Ντρκούσιτς, χωρίς να έχει όμως, προτεραιότητα την υπόθεσή του.

Τι άλλο έκανε άμεσα ο agent Ρατκόβιτσα, όσο ο ΠΑΟΚ περίμενε να τους… πάει τον Ντρκούσιτς; Στην Ζενίτ ο Ντρκούσιτς δεν θα ήταν βασικός -τουλάχιστον στην αρχή – τον ήθελαν βασικά για την επόμενη σεζόν.

Έτσι θα έπρεπε να βρεθεί μια ομάδα στην οποία θα παραχωρείτο δανεικός από την Ζενίτ και η οποία θα έπρεπε να παίζει στην Ευρώπη.

Έτσι προέκυψε ο Ερυθρός Αστέρας, που είναι “αδερφοποιημένος” με την Ζενίτ ενώ τους συνδέει και η GAZPROM. Το dealdone συμφωνήθηκε στα 5.000.000 αγορά από την Σότσι, με τον Ντρκούσιτς να φεύγει κατευθείαν δανεικός για τον Ερυθρό Αστέρα.

Μάλιστα έκανε και σούπερ συμβόλαιο, με ετήσιες καθαρές αποδοχές 1.500.000 ευρώ! Και τον ΠΑΟΚ να… μένει μπουκάλα!

Διαβάστε ακόμη: