Από την ώρα που έγινε γνωστό πως ο Κώστας Μπακογιάννης χάνει την Αθήνα και επόμενος δήμαρχος της πρωτεύουσας θα είναι ο Χάρης Δούκας άρχισαν τα περίεργα σενάρια.

Γράφουν και υποστηρίζουν ότι το πολιτικό εκτόπισμα του απερχομένου δημάρχου Αθήνας δεν μπορεί να χαραμιστεί στη θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης , έστω και του μεγαλύτερου δήμαρχου της χώρας.

Λένε ακόμα ότι ο άνθρωπος είναι γεννημένος για ηγέτης , πράγμα που παραδέχθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απορρίπτοντας τις εικασίες διαφόρων στελεχών της ΝΔ ότι ο Κώστας Μπακογιάννης ( Μ. Βορίδης ) έχασε τις εκλογές, γιατί ακριβώς ήταν ο εαυτός του. Ή γιατί, έκανε το λάθος να πάει στο debate με τον Χάρη Δούκα από το οποίο και αναδείχθηκε ο αντίπαλός του ( Ν. Κακλαμάνης ).

Όσα ακούγονται και λέγονται για το μέλλον του κ. Μπακογιάννη , δεν έχουν ίχνος αληθείας : Πως μπορεί για παράδειγμα η ΝΔ να τον αντέξει ως υποψήφιο ευρωβουλευτή και πολύ περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ;

Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι μια τέτοια πιθανότητα είναι πολύ περιορισμένη έως ανύπαρκτη όχι γιατί ο σημερινό δήμαρχος δεν διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα , αλλά γιατί θα είναι δύσκολο στην κυβέρνηση να δικαιολογήσει την υποψηφιότητα ενός συγγενικού του προσώπου που έχασε τις εκλογές στην Αθήνα από έναν …καθηγητάκο !

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπακογιάννης στο τηλεοπτικό debate , δεν …βαρέθηκε να αποκαλεί τον κ . Δούκα , όχι με το επώνυμο του αλλά με την ιδιότητά του «κύριε καθηγητά», ένδειξη ασφαλώς σεβασμού και όχι παραπομπής σε ελληνικές κωμωδίες της δεκαετίας του 1970 .

Άλλωστε κάτι τέτοιο θα φανέρωνε πλήρη άγνοια της «χρυσής εποχής» του ελληνικού σινεμά και του αξέχαστου Κώστα Βουτσά με το « ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά».

Τι θα κάνει στο εξής όμως ο Κώστας Μπακογιάννης; Θα «εγκατασταθεί» στην Πλατεία Κοτζιά, χτίζοντας μια νέα ρωμαλέα αντιπολίτευση απέναντι στον «κύριο καθηγητή». Αυτό το έχει ξεκαθαρίσει την ημέρα του debate όταν δήλωνε ευθαρσώς:

Ως προς την άλλη ερώτηση, κλειστό συμβόλαιο, είτε είμαι δήμαρχος είτε είμαι δημοτικός σύμβουλος, η επόμενη πενταετία για μένα, είναι πενταετία της Αθήνας. Τα ίδια έλεγα και το 2019 και τα τήρησα. Τότε που ο κ. Ηλιόπουλος, ο κ. Γερουλάνος, ορκίζονταν ότι δεν θα πάνε πουθενά κι εδώ θα μείνουν, αλλά εκείνοι έφυγαν, καλά έκαναν, βουλευτές έγιναν, εγώ έμεινα. Και θα μείνω μέχρι να ολοκληρώσω την πενταετία. Είναι δέσμευση τιμής για μένα.

Διαβάστε ακόμη: