search

ΚΟΣΜΟΣ

Αποχώρησε η Γερμανία από τη Συνθήκη Ενεργειακής Ασφάλειας

Πρόκειται για κάτι που πέρασε εντελώς απαρατήρητο στη χώρα μας...

Αποχώρησε η Γερμανία από τη Συνθήκη Ενεργειακής Ασφάλειας

Η ώρα της απόφασης και της αλήθειας, έφτασε. Σήμερα η Ε.Ε. αποφασίζει για το ύψος του πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, με την Ελλάδα σθεναρά να υποστηρίζει τιμή πάνω από τα 65 δολάρια το βαρέλι και τις βαλτικές χώρες να επιμένουν ψυχροπολεμικά και εκδικητικά στα…30!

Ενώ στη Γερμανία ξέσπασε εμφύλιος, στον οποίο παίρνουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, πολιτικά κόμματα και φυσικά η βιομηχανική ελίτ, που δε θέλει με τίποτα να διαταραχθεί ή σημερινή, έστω εύθραυστη ισορροπία στην αγορά πετρελαίου.

Εύλογη από πάσης απόψεως και η αγωνία των Ελλήνων εφοπλιστών.

Ταυτόχρονα, κάτι που πέρασε εντελώς απαρατήρητο στη χώρα μας, η Γερμανία χθες αποφάσισε αθόρυβα να αποχωρήσει από την Συνθήκη για την Ενεργειακή Ασφάλεια της Ευρώπης!

Φαντάζομαι ότι όσοι ασχολείστε έστω και ελάχιστα με τα συμβαίνοντα στα ενδότερα της Ε.Ε. το τελευταίο διάστημα, κατανοείτε ότι οι αρνητικές για τη συνοχή και αλληλεγγύη της Ένωσης εξελίξεις είναι και αλλεπάλληλες και κυρίως ανεξέλεγκτες ολοένα και περισσότερο, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους.

Και επανέρχεται έτσι στην επικαιρότητα αδυσώπητο το δίλλημα, “Ευρωπαϊκή Γερμανία ή Γερμανική Ευρώπη;”. Αλλά, υπάρχει δυστυχώς και ακόμα πιο σκληρή διαπίστωση περί Γερμανίας και μέλλοντος της Ε.Ε…

Διαβάστε ακόμη: