Ωδή στο ντιζάιν αποτελεί το νέο Genesis X Gran Berlinetta VGT (Vision Gran Turismo Concept), το οποίο μεταπήδησε από τον εικονικό στον πραγματικό κόσμο.

Παρότι, λοιπόν, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το ψηφιακό περιβάλλον του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Gran Turismo 7, η Genesis παρουσίασε ένα φυσικό του αντίγραφο στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Gran Turismo World Series World Finals. Οι gamers θα μπορούν από τον Ιανουάριο του 2024 να «οδηγήσουν» το εντυπωσιακό X Gran Berlinetta VGT Concept, καθώς θα εισέλθει στο «γκαράζ» του Gran Turismo 7.

Η εντυπωσιακή του σιλουέτα εκφράζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Athletic Elegance» της Genesis στην πιο ακραία της μορφή. Σημεία αναφοράς αποτελούν οι έντονες καμπύλες γύρω από τους τροχούς, το μακρύ καπό, η καμπίνα που έχει μετακινηθεί προς τα πίσω και τα εξαιρετικά στενόμακρα Led φώτα σε σχήμα «V» που επεκτείνονται πίσω από τους μπροστινούς τροχούς. Στο πίσω τμήμα δημιουργείται ένα κυκλικό ελλειπτικό σχήμα που λειτουργεί και ως αεροτομή με δυο παράλληλα Led φώτα και ένα φως στοπ στον διαχύτη που θυμίζει μονοθέσιο της Formula 1.

Η φανταχτερή πορτοκαλί απόχρωση «Magna» είναι εμπνευσμένη από τα ηφαίστεια της Κορέας, από το συναίσθημα, το πάθος και τη ζωντάνια της κουλτούρας του έθνους. Η άκρως αεροδυναμική σιλουέτα έχει ως αποτέλεσμα ο συντελεστής οπισθέλκουσας να είναι μόλις 0,34, ευνοώντας τις υψηλές επιδόσεις.

Το εσωτερικό είναι μινιμαλιστικό με προτεραιότητα τη μεγιστοποίηση της εστίασης σε βασικές λειτουργίες για να μην αποσπάται η προσοχή μέσα στην πίστα. Στο τετραγωνισμένο τιμόνι ενσωματώνεται μια οθόνη, ενώ τα φαρδιά μαρσπιέ των θυρών έχουν μαλακή επένδυση για να διευκολύνουν την είσοδο-έξοδο από τη χαμηλή θέση οδήγησης.

Το X Gran Berlinetta VGT Concept χρησιμοποιεί την υβριδική τεχνολογία E-SC της Genesis, ενώ το «παρών» δίνει ο μπροστά τοποθετημένος V6 κινητήρας Lambda 11, απόδοσης 882 ίππων και 1.071 Nm ροπής, ο οποίος ανεβάζει στροφές έως τις 10.000 σ.α.λ. Ένας ηλεκτροκινητήρας Yasa E προσφέρει επιπλέον 204 ίππους και 266 Nm ροπής. Συνδυαστικά το X Gran Berlinetta VGT Concept παράγει 1.086 ίππους και 1.337 Nm ροπής.

Διαβάστε ακόμη: