«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια», σύμφωνα με την περίφημη φράση που αποδίδεται στον Ιούλιο Καίσαρα όταν χώρισε την δεύτερη σύζυγο του Πομπηία Σύλλα!

Υπό αυτό το πρίσμα, η διαδρομή δύο γνωστών και προβεβλημένων  μάνατζερ της αγοράς αποκτά σκιές, ενδείξεις σύγκρουσης συμφερόντων και υπόνοιες για προνομιακές σχέσεις!

Ο Αρης Ξενόφος ως εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν εκείνος που τον περασμένο Δεκέμβριο απέρριψε το αίτημα μεταξύ άλλων και της κοινοπραξίας Άκτωρ Παραχωρήσεις, ως προς την παράταση για ένα μήνα του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού, έργο που εκτιμάται ότι θα φέρει στα δημόσια ταμεία άνω του 1,5 δις. ευρώ!

Με την απόρριψη της παράτασης υποβολής δεσμευτικών προσφορών ο κ. Ξενόφος ουσιαστικά δημιουργούσε όλες τις προϋποθέσεις ανάθεσης του έργου στην κοινοπραξία της οποίας ηγείτο η ΓΕΚ Τέρνα, η οποία ελέγχεται από τους Ολλανδούς της Reggenborgh που το διάστημα εκείνο διεκδικούσαν τον έλεγχο και του ομίλου Ελλάκτωρ!

Η απόρριψη του αιτήματος της Άκτωρ Παραχωρήσεις αναμφίβολα έφερνε σε δυσχερή θέση την τότε διοίκηση Καλλιτσάντση απέναντι στην απειλή των Ολλανδών, οι οποίοι και θα έπαιρναν την Εγνατία διά της μίας και μοναδικής υποψήφιας ΓΕΚ Τέρνα, αν δεν παρενέβαινε με την απόφαση του το Συμβούλιο της Επικράτειας!

Στον αμέσως επόμενο μήνα από την απόρριψη των αιτημάτων παράτασης, ο κ. Ξενόφος που επί Καλλιτσάντσηδων είχε στείλει στα …τάρταρα τον Ακτωρα αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος του Ελλάκτωρα, επί ηγεσίας των Ολλανδών πλέον στους οποίους με την απόφαση του στο ΤΑΙΠΕΔ είχε παράσχει τεράστια εξυπηρέτηση που δεν υλοποιήθηκε λόγω Συμβουλίου της Επικράτειας!

Και διερωτώμαι: η σχέση αλληλεπίδρασης αυτή, δεν συνιστά σύγκρουση συμφερόντων και …διαπλοκή, για να μην πω τίποτα πιο βαρύ;

Θανάσης Παπανικολάου: o «μπακάλης», η Vivartia και το CVC

Και συνεχίζω: μαθαίνω ότι ο Θανάσης Παπανικολάου, γνωστός στην πιάτσα και ως … μπακάλης, διευθύνων σύμβουλος σήμερα της MIG στην οποία τοποθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ ως κολλητός του Ν. Παππά και μόνιμος επισκέπτης του Μαξίμου τις εποχές εκείνες, έχει συμφωνήσει με το κερδοσκοπικό Fund CVC να πιάσει δουλειά σε δεύτερη χρονική στιγμή! Δηλαδή σύντομα!

Αν οι πληροφορίες αυτές είναι αληθείς τότε εγείρεται μείζονος σημασίας ζήτημα ηθικής τάξης, καθώς ο Θ. Παπανικολάου μόλις πρόσφατα παραχώρησε την ιστορική Vivartia στα χέρια του αμερικανικού επιθετικού fund!

Σε απλά λόγια, αφού έδωσε τη δουλειά και αφού είχε θητεύσει πρόεδρος του Υγεία, ιδιοκτησίας επίσης CVC, ετοιμάζεται τώρα να γίνει υπάλληλος του αμερικανικού fund!

Αν η πληροφορία αυτή είναι αληθής (και πραγματικά ελπίζω να μην είναι γιατί η απογοήτευση μου για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα θα είναι μεγάλη) τότε μοιραία θα πρέπει να επανεξεταστεί η εξαγορά της Vivartia από τους Αμερικανούς προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν προνομιακή πληροφόρηση που τους έδωσε την δυνατότητα να υποβάλλουν προσφορά με την οποία θα ήταν αδύνατον να χάσουν.

Αλλά και να διαπιστωθεί εάν με την στάση του και την συμπεριφορά του ο Θανάσης Παπανικολάου απέτρεψε έντεχνα την υποβολή και άλλων προσφορών που τυχόν θα ανέβαζαν το τίμημα!

Περιμένουμε να δούμε αντιδράσεις. Και να διαπιστώσουμε αν το ρεπορτάζ μας επιβεβαιωθεί ή όχι!

Συνεχίζεται …