Αντιμέτωπος με βαρύτατα κακουργήματα θα βρεθεί ο Νίκος Παππάς σε περίπτωση κατά την οποία η Βουλή τον παραπέμψει για την υπόθεση Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, το «δεξί χέρι» του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ακόλουθες κατηγορίες:

1ονΠαράβαση του νόμου περί μεσαζόντων. Ένας υπουργός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μεσολαβεί ανάμεσα σε επιχειρηματίες και να πιέζει για στήσιμο εξωχώριων εταιριών που θα συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.

2ονΑλλοίωση δημόσιου διαγωνισμού. Ο Νίκος Παππάς μπορεί να κατηγορηθεί και γι’ αυτό το αδίκημα, αφού επιχείρησε να χειραγωγήσει τον διαγωνισμό που ο ίδιος προκήρυξε.

3ονΞέπλυμα βρόμικου χρήματος. Αν αποδειχθεί ότι τα τρία εκατομμύρια που εξασφάλισε ο Χρ. Καλογρίτσας από τον λιβανέζικο όμιλο «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» ήταν προϊόν συναλλαγής και η σύμβαση για δήθεν εκτέλεση έργου εικονική, τότε ο Νίκος Παππάς θα έρθει αντιμέτωπος και με αυτό το αδίκημα.

Η «γραμμή» των Λιβανέζων

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, οι Λιβανέζοι της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» όταν κληθούν από τη Δικαιοσύνη θα επαναλάβουν τους ισχυρισμούς τους, ότι δήθεν η σύμβαση με την εταιρία του Χρ. Καλογρίτσα δεν ήταν εικονική, αλλά πραγματική.

Προφανώς η υπερασπιστική τους γραμμή έχει στόχο την προστασία του ομίλου.

Γιατί αν αποδειχθεί ότι η συναλλαγή με τον Χρ. Καλογρίτσα ήταν εικονική, τότε θα πρέπει να ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις και σε βάρος της διοίκησης της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» στην Ελλάδα για συνέργεια σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Μια τέτοια εξέλιξη, εκτός από τις ποινικές συνέπειες για τα στελέχη του ομίλου, θα τελείωνε και το προνομιακό καθεστώς λειτουργίας της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, οι Λιβανέζοι θα παρουσιάσουν στη Δικαιοσύνη μια απόφαση δικαστηρίου που εκδόθηκε στην Ελβετία και η οποία δικαιώνει τον όμιλο στη διαμάχη του με τον Χρ. Καλογρίτσα.

Βέβαια πρόκειται για απόφαση που ελήφθη χωρίς ο Χρ. Καλογρίτσας να έχει εκπροσωπηθεί στη δίκη και οφείλεται αποκλειστικά στη μαρτυρία κάποιων συνεργατών των Λιβανέζων που είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο για τη δημιουργία ταμείου, προκειμένου να εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μία από τις τηλεοπτικές άδειες στον διαγωνισμό που είχε στήσει ο Νίκος Παππάς και στη συνέχεια ακυρώθηκε από το ΣτΕ.