Δεν χωρεί αμφιβολία ότι για να κερδίσουν οι Ολλανδοί τη μεγάλη μάχη απόκτησης του Ελλάκτωρα στηρίχθηκαν σε μια πολυπρόσωπη ομάδα που συνέθεταν διαφορετικές προσωπικότητες, με εξαιρετική εξειδίκευση και σαφώς διακριτούς ρόλους.

Πρώτα απ’ όλα κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε το νομικό γραφείο Δένδια που υποστήριξε από την αρχή μέχρι το τέλος το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, αντί πολύ υψηλής μηνιαίας αμοιβής είναι η αλήθεια.

Ο Υπ. Εξωτερικών, που δηλώνει πως πιο καλός του φίλος είναι ο Γιώργος Περιστέρης, υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της εισβολής των Ολλανδών στο κατασκευαστικό τοπίο, με αφορμή την στενή φιλική σχέση που ανέπτυξε με το αφεντικό της Reggenborgh αλλά και τον μικροεργολάβο Κώστα Τούμπουρο λόγω των κοινών διακοπών τους στην Κέρκυρα καθώς και οι τρεις διαθέτουν βίλες στο νησί των Φαιάκων!

Σημαντικό επίσης ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης διαδραμάτισαν και οι γνωστοί χρηματιστές της αγοράς που με μυστικότητα έχτιζαν θέσεις αλλά και διαμόρφωναν τις μετοχικές ισορροπίες και στο τέλος της ημέρας οι Ολλανδοί βρέθηκαν να ελέγχουν σε απόλυτο βαθμό την γενική συνέλευση.

Για να γύρει η πλάστιγγα υπέρ των Ολλανδών χρειάστηκαν και οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι αλλά και εταιρία λόμπινγκ που διέρρεε κείμενα και θέσεις, αλλά και προσπαθούσε να προλάβει καταστάσεις και δημοσιεύματα. Λέγεται, χωρίς να έχει αποδειχθεί, ότι το χτίσιμο των θετικών δημοσιευμάτων και η δημιουργία κλίματος κόστισε πολλά! Ωστόσο το αποτέλεσμα δικαιώνει και την δαπάνη και την προσπάθεια.

Όλα τα λεφτά όμως ήταν η πρόταση των Ολλανδών για τη διοίκηση της Ελλάκτωρ που στην ουσία συνιστά το πιο διαπλεκόμενο Διοικητικό Συμβούλιο όλων των εποχών!

  • Πρόεδρος ο εν ενεργεία οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου Γ. Μυλωνογιάννης.
  • Διευθύνων σύμβουλος ο Α. Ξενόφος πρώην διευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ, ο άνθρωπος που δεν έδωσε παράταση στον Άκτωρα για τον διαγωνισμό της Εγνατίας, ενέργεια που ευνόησε την ΓΕΚ Τέρνα των Ολλανδών και του Γ. Περιστέρη.

Και στο τέλος ήρθε το ΣτΕ να εκθέσει τον Α. Ξενόφο σχετικά με την παράταση όπως φυσικά Κσι η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που έδωσε τελικά παράταση στον διαγωνισμό για την 1η Απριλίου!!!

Δείτε εδώ αναλυτικά τι συνέβη στη Γενική Συνέλευση που αποφασίστηκε το μέλλον του Ελλάκτωρα

https://radar.gr/article/66395/ellaktor-dekti-i-protasi-reggeborgh-gia-neo-d-s