Τελικά, ορισμένα πράγματα έχουν μεγάλη πλάκα! Πάνε και δηλώνουν-προτείνουν για το Δ.Σ. του Ελλάκτορα αυτοί οι Ολλανδοί –και ειλικρινά διερωτώμαι ποιος τους συμβούλευσε– τον γνωστό μικροεργολάβο Κώστα Τούμπουρο ως ανεξάρτητο μέλος!

Είναι πραγματικά για να γελάς η κατάσταση! Και, πιστέψτε με, δεν στέκομαι καθόλου στο νομικό σκέλος της πρότασης, αν θα γίνει αποδεκτή ή αν θα θεωρηθεί ότι υπάρχει νομικό κώλυμα.

Το ζήτημα είναι η ουσία. Και η ουσία είναι πως μόνο ανεξάρτητο δεν είναι το επιφανές μέλος της παρέας (ή της ταβέρνας, σύμφωνα με ορισμένους) της Κέρκυρας!

Ο «ανεξάρτητος», λοιπόν, Τούμπουρος είναι:

1. Κολλητός του Ολλανδού μεγιστάνα των κατασκευών με τον οποίο γνωρίστηκε στην Κέρκυρα, κάνουν εδώ και πολύ καιρό παρέα και τα τελευταία δύο χρόνια αγοράζουν μέσω κοινής εταιρίας ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας! Εκτός από φίλοι, δηλαδή, είναι και συνέταιροι!

2. Κολλητός φίλος του υπουργού Εξωτερικών και νομικού συμβούλου των Ολλανδών Νίκου Δένδια! Επίσης με βίλες δίπλα-δίπλα στο νησί των Φαιάκων! Μαζί με τον Ολλανδό, οι τρεις τους αποτελούν μια από τις πιο γνωστές και επώνυμες παρέες του νησιού. Σημειώνεται επίσης ότι ο πιο καλός φίλος του Ν. Δένδια, όπως ο ίδιος εξομολογείται στο στενό του περιβάλλον, είναι ο εργολάβος Γιώργος Περιστέρης, μικρομέτοχος της ΓΕΚ Τέρνα, εκεί όπου οι Ολλανδοί έχουν τον μετοχικό έλεγχο!

3. Κολλητός του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με κοινή καταγωγή από την Ήπειρο, όπου οι πατεράδες τους τα παλιά χρόνια έκαναν μαζί εργολαβικές δουλειές! Λέγεται, μάλιστα, ότι την περίφημη ανακαίνιση της εξοχικής κατοικίας του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο την πραγματοποίησε ο μικροεργολάβος όλων των καιρών και όλων των καταστάσεων Κ. Τούμπουρος, ο οποίος φέρεται να αποτελούσε τον σύνδεσμο των Ολλανδών με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την πρόσβαση στο Μαξίμου!

Είναι, επομένως, προφανές πως ο Τούμπουρος όχι ανεξάρτητος δεν είναι, αλλά πλήρως εξαρτημένος και επί της ουσίας αυτοκόλλητος! Γιαυτό, άλλωστε, του προτάθηκε να αναλάβει, όπως λένε πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, επικεφαλής του ενεργειακού τομέα του Ελλάκτορα!