Πέθανε, στα 77 του χρόνια, ο δημοσιογράφος και πρώην Διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Κωνσταντίνος Ι. Αγγελόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Ι. Αγγελόπουλος είχε γεννηθεί στην Αθήνα, το 1945. Σπούδασε σχέδιο στο Παρίσι (1964 – 1967). Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργαζόταν από το 1976 ως δημοσιογράφος ενώ εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία», «Πρώτη» και «Καθημερινή», όπου διετέλεσε αρχισυντάκτης αλλά και Διευθυντής (2004 – 2006).

Υπήρξε συνεκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι» (1980 – 1990) και δίδαξε (1992 – 1996) ανάγνωση της πολιτικής επικαιρότητας στο εργαστήριο του θεατρικού Οργανισμού «Εστία».

Από το 2003 έως το 2004, ήταν ραδιοφωνικός σχολιαστής στον σταθμό «ΣΚΑΪ», ενώ, υπήρξε αρθρογράφος στον «Κόσμο του Επενδυτή» και είχε συνεργασθεί με το ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Υπήρξε, τέλος, συνεργάτης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», κυρίως σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και έχει συγγράψει το βιβλίο «Οι άρχοντες της παρακμής», στο οποίο προσπαθεί να εξηγήσει με απλά λόγια στον αναγνώστη, πώς λειτουργεί το πολιτικοοικονομικό σύστημα των «μεγάλων συμφερόντων» στην Ελλάδα, καθώς και γιατί τα κόμματα εξουσίας παραμένουν «γαντζωμένα» στις «γερασμένες» πελατειακές πολιτικές τους.

Γιάννης Οικονόμου: «Άξιος και σεμνός λειτουργός του Τύπου»

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την απώλεια του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, ανέφερε πως «υπήρξε ένας άξιος και σεμνός λειτουργός του Τύπου, ένας δημοσιογράφος που στήριξε τη μαχητική και ψύχραιμη δημοσιογραφία, στη βαθιά παιδεία του. Επιπλέον, ανέλαβε θέσεις ευθύνης για πολλά χρόνια, από τις οποίες προήγαγε τη δημοσιογραφία. Αιωνία η μνήμη του».

Διαβάστε ακόμη: