Απέτυχε παταγωδώς το Μαξίμου στην προσπάθειά του να μεταπείσει τους βουλευτές που ήταν αντίθετοι στον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το γεγονός ότι σχεδόν το ένα τρίτο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ καταψήφισε τον νόμο ή απείχε από την ψηφοφορία συνιστά ευθεία αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα σε συνδυασμό με το μανιφέστο Σαμαρά διαμορφώνεται για πρώτη φορά μια ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση η οποία αντιτίθεται σθεναρά στην ΠΑΣΟΚοποίηση της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλοί από τους βουλευτές που απείχαν ή καταψήφισαν τον επίμαχο νόμο έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το Μαξίμου.

Εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει περιθωριοποιήσει το παραδοσιακό κομμάτι της Δεξιάς, έχει αφήσει στο ράφι βουλευτές από κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες και έχει συγκροτήσει μια κυβέρνηση στην οποία κυριαρχούν περιπλανώμενοι παράγοντες που προέρχονται από την Κεντροαριστερά.

Ενότητα γραμμής

Οι βουλευτές που απείχαν ή καταψήφισαν το νομοσχέδιο έχουν διαμορφώσει μια ενότητα γραμμής και σε ιδεολογικά ζητήματα.

Μάλιστα εκτιμούν ότι στις ευρωεκλογές ένα κρίσιμο ποσοστό παραδοσιακών ψηφοφόρων της Ν.Δ. θα μετακινηθεί προς τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της Ν.Δ.

Προειδοποιούν ότι η φθορά της κυβέρνησης θα είναι μεγάλη όπως επίσης και για πτώση των ποσοστών της Ν.Δ.

Το χειρότερο από όλα για το Μαξίμου είναι ότι δεκάδες βουλευτές οι οποίοι αισθάνονται περιθωριοποιημένοι δεν πρόκειται να βάλουν πλάτη στις ευρωεκλογές, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη: