Μαθαίνω ότι…
…μεγάλη δυσαρέσκεια επικρατεί στο σύνολο του κατασκευαστικού κλάδου – και όχι μόνο- ως προς τον βίο και την πολιτεία του Χρήστου Σταϊκούρα στο Υπ. Δημοσίων Έργων και Μεταφορών, καθώς πεποίθηση των πλέον προβεβλημένων επιχειρηματιών της χώρας είναι πως ο αρμόδιος υπουργός όχι μόνο αδυνατεί να προωθήσει τα μεγάλα έργα ή να απεμπλέξει έργα που έχουν ανατεθεί μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες (πχ Επέκταση Λεωφόρου Κύμης) και εντούτοις παραμένουν μπλοκαρισμένα, αλλά και παρουσιάζεται ανίκανος να εξασφαλίσει πιστώσεις και χρηματοδοτήσεις, δημιουργώντας την αίσθηση στην κοινή γνώμη και την χρηματιστηριακή αγορά, πως το ευνοϊκό και αναπτυξιακό κλίμα που είχε δημιουργηθεί ήταν μια εικονική πραγματικότητα και αποσκοπούσε σε λόγους επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς!

Ούτε τα έργα προχωρούν, ούτε πληρωμές δίνονται, ούτε οι προκαταβολές που προβλέπονται βάσει των συμβάσεων, με αποτέλεσμα το ζήτημα να μεταφέρεται και στις τράπεζες που έχουν κόψει τις εγγυητικές!

Η ευθύνη Σταϊκούρα είναι τεράστια και οι πληροφορίες λένε πως ο εκ Φθιώτιδος πολιτικός είναι από τους πρώτους που θα καρατομηθούν στον μετεκλογικό ανασχηματισμό που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί περί τον προσεχή Σεπτέμβριο!

Διαβάστε ακόμη: