Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε εχθές το απόγευμα αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, με τις περιοχές που εισέρχονται σε καθεστώς lockdown.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, εντάσσονται μέσα σ’ άλλες από σήμερα το πρωί στις 06:00 οι δήμοι Ρόδου και Χάλκης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

«Όσον αφορά τους δήμους Ρόδου και Χάλκης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, η Ρόδος έχει 124 ενεργά κρούσματα όταν στις 23 Μαρτίου είχε 38, τα κρούσματα έχουν δηλαδή υπερτριπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες. Ενώ στη Χάλκη υπάρχουν αυτή τη στιγμή 6 ενεργά κρούσματα όταν μέχρι και τις 24 Μαρτίου δεν είχε εντοπιστεί κανένα κρούσμα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Έπειτα από την ανακοίνωση, ο δήμαρχος Xάλκης Άγγελος Φραγκάκης, αφού επικοινώνησε με όλους τους αρμόδιους φορείς και τη διοίκηση του Γενικού Nοσοκομείου Pόδου, κατέστησε σαφές με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Δημοκρατική» ότι προφανώς πρόκειται περί λάθους που θα αποκατασταθεί καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα στο νησί. Πιθανολογεί δε πως πρόκειται για το χωριό «Xάλκη» στον Θεσσαλικό Kάμπο, νότια από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» έλαβε τη διαβεβαίωση από τον γενικό γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου ότι στο ΦΕΚ που θα εκδοθεί δεν θα περιλαμβάνεται το νησί της Χάλκης.

Σχετική είδηση: ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ : ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΕ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ LOCKDOWN

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.