Στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τις περιοχές που παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» και εκείνες που εντάχθηκαν στη λίστα των ιδιαίτερα επιβαρυμένων.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται από αύριο το πρωί οι περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, ο δήμος Σερρών, ο δήμος Κόνιτσας, ο δήμος Σκύρου, ο δήμος Αστυπάλαιας, οι δήμοι Ρόδου και Χάλκης, ο δήμος Λέρου.

Βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο οι δήμοι Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Μετσόβου.

Θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στις περιοχές της Κοζάνης, της Θεσσαλονίκης και Αχαΐας, στις οποίες η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική».

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ζήτησε την τήρηση των μέτρων και την αποφυγή συνωστισμών. Τόνισε, δε, πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου πρέπει να γίνει συντονισμένα και με κανόνες. Πρόσθεσε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τότε είναι πιθανό να αρθούν οι ελευθερίες που δόθηκαν.

Σε σχετική ερώτηση για τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα καταστήματα, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι με τη χρήση του sms στο 13032 και ραντεβού σε συγκεκριμένο κατάστημα, και οπωσδήποτε εντός της περιφερειακής ενότητας και μέσα στον χρονικό περιορισμό των τριών ωρών, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούντε σε άλλους δήμους για ψώνια.

https://radar.gr/article/93372/kontozamanis-7-aprilioy-ta-prota-self-tests

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.