Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney Bob Iger “άνοιξε την πόρτα” στην πώληση των γραμμικών τηλεοπτικών στοιχείων της εταιρείας, καθώς η επιχείρηση δυσκολεύεται κατά τη μετάβαση του κλάδου των μέσων σε streaming και ψηφιακές προσφορές.

Ο Iger εμφανίστηκε στο CNBC αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το συμβόλαιό του κατά δύο χρόνια έως το 2026. Επέστρεψε στο τιμόνι της εταιρείας τον Νοέμβριο, αφού το διοικητικό συμβούλιο της Disney ανέτρεψε τον Bob Chapek με διετές συμβόλαιο έως το 2024 και σχέδια να βρει τον επόμενο διάδοχο.

«Αφού επέστρεψα, συνειδητοποίησα ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, μερικές από τις οποίες προκλήθηκαν απο την ίδια», είπε ο Iger σημειώνοντας ότι έχει ολοκληρώσει πολλή δουλειά σε επτά μήνες, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η αξιολόγηση της παραδοσιακής τηλεοπτικής επιχείρησης, είπε ο Iger την Πέμπτη. Η Disney διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο τηλεοπτικών δικτύων, από το σταθμό εκπομπής ABC έως τα κανάλια καλωδιακής τηλεόρασης όπως το ESPN.

Πιθανή η πώληση των δικτύων τηλεόρασης

Η Disney πρόκειται να είναι «επεκτατική» στη σκέψη της για την παραδοσιακή επιχείρηση τηλεόρασης, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για πιθανή πώληση των δικτύων.

«Μπορεί να μην είναι ο πυρήνας της Disney», είπε ο Iger, προσθέτοντας ότι η δημιουργικότητα που προέρχεται από αυτά τα δίκτυα ήταν το κλειδί για τη Disney.

Ωστόσο, το κανάλι καλωδιακής τηλεόρασης ESPN βρίσκεται σε διαφορετικό κουβά. Σε αυτό το μέτωπο, ο Iger είπε ότι η Disney είναι ανοιχτή στην εύρεση ενός στρατηγικού εταίρου, ο οποίος θα μπορούσε να λάβει τη μορφή μιας κοινοπραξίας ή να εκφορτώσει ένα μερίδιο ιδιοκτησίας.

«Έχουμε κάνει πολλά πολύ γρήγορα, σημαντικές μειώσεις κόστους και σημαντική προσαρμογή της εταιρείας», είπε ο Iger.

Σημειώνεται ότι η Disney αναδιοργανώθηκε σε τρία τμήματα: Disney Entertainment, η οποία περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις λειτουργίες ροής και πολυμέσων της, ένα τμήμα ESPN, και μια μονάδα πάρκων, εμπειριών και προϊόντων. Η Disney αναμένεται να παρουσιάσει τα οικονομικά της κέρδη τρίτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς στις 9 Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα