Οι περισσότερες ασιατικές αγορές σημείωσαν μικρή άνοδο τη Δευτέρα, εν μέσω μειώσεων επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.  Οι κινεζικές αγορές καταγράφουν ήπια άνοδο,  μετά τη μείωση του βραχυπρόθεσμου επιτοκίου δανεισμού από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Οι όγκοι συναλλαγών είναι περιορισμένοι, λόγω της αργίας στην Ιαπωνία.

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας αυξήθηκαν κατά 0,5% και 0,4% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ πρόσθεσε 0,7%.

Η PBOC μείωσε το 14ήμερο επιτόκιο repo στο 1,85% από 1,95%, χαλαρώνοντας περαιτέρω τις τοπικές νομισματικές συνθήκες για να συμβάλει στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή ήρθε μόλις λίγες ημέρες αφότου η PBOC απογοήτευσε τις αγορές αφήνοντας αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού αναφοράς της. Οι κινεζικοί δείκτες εξακολουθούσαν να διαπραγματεύονται λίγο πάνω από τα χαμηλά επτά μηνών που είχαν σημειωθεί νωρίτερα τον Σεπτέμβριο.

Οι επενδυτές έχουν καλέσει το Πεκίνο να λάβει περισσότερα μέτρα τόνωσης εν μέσω ελάχιστων ενδείξεων για οικονομική ανάκαμψη στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: