Οι μετοχές της Manchester United εκτινάχθηκαν την Τρίτη, έχοντας σημειώσει άνοδο έως και 30% στις προκαταρκτικές συναλλαγές, αφού τα μέσα ενημέρωσης του Κατάρ ανέφεραν πως ο Σεΐχης Jassim bin Jaber al-Thani ήταν πιθανό να πετύχει με την προσφορά εξαγοράς του.

Η εφημερίδα Al-Watan του Κατάρ ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ότι ο Σεΐχης Jassim, γιος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, πρόκειται να ανακοινωθεί ως ο προτιμώμενος πλειοδότης του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Premier League. Σημειώνεται ότι ο Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani είναι συνιδιοκτήτης της Al-Watan.

Ωστόσο διεθνή μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι δεν έχουν επαληθεύσει τις αναφορές και ένας εκπρόσωπος της Manchester United αρνήθηκε να σχολιάσει όταν επικοινωνήθηκε.

Οι μετοχές της Manchester United, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σημείωσαν άνοδο 12%.

Εν τω μεταξύ οι αναφορές έρχονται μετά από επτά μήνες διαπραγματεύσεων, με τον βρετανό δισεκατομμυριούχο πετροχημικών Jim Ratcliffe επίσης να βρίσκεται σε συνομιλίες για την αγορά του συλλόγου.

Μοιράζοντας την είδηση μέσω Twitter, ο λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εφημερίδας Al-Watan ανέφερε: «Η επιτυχία της εξαγοράς του Σεΐχη Jassim bin Jaber al-Thani» θα ανακοινωθεί σύντομα. Ο Fahad al-Emadi, συντάκτης της εφημερίδας Al Watan, μοιράστηκε ένα παρόμοιο μήνυμα.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Glazer, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Manchester United, ανακοίνωσε την επίσημη διαδικασία πώλησης στα τέλη του περασμένου έτους, λέγοντας σε δήλωση στις 22 Νοεμβρίου ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα αρχίσει να διερευνά «στρατηγικές εναλλακτικές» για τον σύλλογο.

Ο Σεΐχης Jassim στις 7 Ιουνίου ανέφερε ότι υπέβαλε μια βελτιωμένη πέμπτη και τελευταία προσφορά περίπου 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον πλήρη έλεγχο της Manchester United. Ο Ratcliffe, εν τω μεταξύ, λέγεται ότι ήθελε να αγοράσει περίπου το 60% του συλλόγου.

Διαβάστε περισσότερα