Ράλι 20% σημειώνει προσυνεδριακά η μετοχή της Manchester United στη Wall Street, καθώς μέσα ενημέρωσης του Κατάρ ανέφεραν ότι ο Σεΐχης Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι είναι κοντά στο πετύχει την εξαγορά της ιστορικού αγγλικού ποδοσφαιρικής συλλόγου.

Όπως ανέφερε το CNBC, η εφημερίδα Al-Watan του Κατάρ μετέδωσε ότι ο Σεΐχης Γιασίμ, γιος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, πρόκειται να ανακοινωθεί ως ο προτιμώμενος πλειοδότης.  Προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει η αναλυτική προσφορά, αλλά εκτιμάται ότι πλησιάζει τα 6 δισ. ευρώ.

Εκπρόσωπος της ομάδες της Premier League δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει. Η μετοχή που διαπραγματεύεται αποκλειστικά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έφτασε προσυνεδριακά το +30%.

Τα δημοσιεύματα έρχονται έπειτα από επτά μήνες διαπραγματεύσεων, με τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο πετροχημικών Τζιμ Ράτκλιφ επίσης να βρίσκεται σε συνομιλίες για την αγορά του συλλόγου. Η οικογένεια Γκλέιζερ, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακοίνωσε την επίσημη διαδικασία πώλησης στα τέλη του περασμένου έτους, λέγοντας σε μια δήλωση στις 22 Νοεμβρίου ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα αρχίσει να διερευνά «στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις» για τον σύλλογο.

Διαβάστε περισσότερα