Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός τη Δευτέρα εν όψει της απόφασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, όπου αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, αλλά οι επενδυτές θα παρακολουθούν τη γλώσσα της κεντρικής τράπεζας για τις μελλοντικές της κινήσεις ως προς τα επιτόκια.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.925,10 δολάρια ανά ουγγιά έως τις 9:11 π.μ. ET. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,03% στα 1.946,8 δολάρια.

Οι επενδυτές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα εστιάζουν στις αποφάσεις πολιτικής της Fed την Τετάρτη, της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη και της Τράπεζας της Ιαπωνίας που αναμένεται την Παρασκευή.

«Μέχρι στιγμής, λόγω της ανθεκτικότητας της οικονομίας των ΗΠΑ και των υψηλών επιπέδων πληθωρισμού, οι επενδυτές δεν είναι ακόμη σίγουροι ότι έχουμε φτάσει στο ανώτατο επιτόκιο», δήλωσε ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money.

«Υπάρχουν καλές πιθανότητες τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό είναι αρνητικό για τον χρυσό», είπε, προσθέτοντας ότι μόνο μια ξεκάθαρη υπέρβαση των επιπέδων των 1.950-1.952 δολαρίων μπορεί να δώσει φρέσκια ώθηση στις τιμές του χρυσού.

Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσός που δεν αποδίδει τείνει να χάνει την εύνοια των επενδυτών όταν τα επιτόκια αυξάνονται.

Οι έμποροι έχουν τιμολογήσει με πιθανότητα 99% η Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την Τετάρτη, αλλά υπάρχει περίπου 31% πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

Τα φυσικά ασφάλιστρα χρυσού εκτινάχθηκαν επίσης σε νέα υψηλά

Οι τιμές του κινεζικού χρυσού έφθασαν σε υψηλά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, επεκτείνοντας ένα ράλι διάρκειας μηνών, καθώς οι καταναλωτές εξαγοράζουν το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο για να αντισταθμίσουν την υποτίμηση του γιουάν. Τα φυσικά ασφάλιστρα χρυσού εκτινάχθηκαν επίσης σε νέα υψηλά.

Διαβάστε ακόμη: