Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν ασταθή στις συναλλαγές νωρίς την Πέμπτη πριν διαμορφωθούν ελαφρώς υψηλότερα, καθώς τα ισχυρά εταιρικά κέρδη ξεπέρασαν τις ανησυχίες γύρω από τον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ.

Ο κεντρικός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,35% . Ο τραπεζικός τομέας ήταν υψηλότερος κατά 1,3%, μετά την Deutsche Bank και Barclays των οποίων τα οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν καλύτερα των προσδοκιών.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7844.73 μονάδες οριακά αρνητικός κατά 0,10%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,35%, στις 15850.04. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 0,50%, στις 7503.85. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 27201.87 μονάδες θετικός κατά 0,35%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9320.6 μονάδες θετικός κατά 0,29%.

Οι μετοχές της Deutsche Bank σημείωσαν άνοδο 3,2%, καθώς η τράπεζα κατέγραψε συνεχόμενα τριμηνιαία κέρδη για ενδέκατη φορά. Η Barclays ενισχύθηκε κατά 4,8%, αφού είπε ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν με υψηλότερα επιτόκια και κέρδη στο τμήμα καταναλωτικών πιστωτικών καρτών της.

Ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, James von Moltke, δήλωσε την Πέμπτη ότι η πρόσφατη αστάθεια του κλάδου – που είδε τη δική της πτώση της τιμής της μετοχής και τις ανταλλαγές πιστωτικής αθέτησης υψηλότερα – ήταν μια «δοκιμή» που η τράπεζα είχε «περάσει καλά».

Ο Duncan MacInnes, διευθυντής επενδύσεων στη Ruffer, είπε μέσω email ότι οι αποταμιευτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την ασφάλεια των καταθέσεών τους και οι τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με επιλογές για το αν θα αυξήσουν τα επιτόκια των καταθέσεων για να διατηρήσουν τους πελάτες, να χτυπήσουν την κερδοφορία ή να αντιμετωπίσουν εκροές.

Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου οδήγησαν τις απώλειες του ευρωπαϊκού κλάδου, κατά 1,4%, ενώ οι βιομηχανικοί κλάδοι αυξήθηκαν κατά 1,3%.

AstraZeneca, Unilever και Carlsberg ήταν μεταξύ των εταιρειών που σημείωσαν υψηλότερα ποσοστά στα κέρδη τους.

Διαβάστε περισσότερα