Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε ανησυχία αναφορικά με την κατάσταση στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, ζητώντας από όλες τις πλευρές «να τηρήσουν την εκεχειρία».

Τα τελευταία 24άωρα, οι βομβαρδισμοί στην περιοχή έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα να «χάσουν» τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις πρόσφατες επιθέσεις κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Συρίας και καλούν όλες τις πλευρές να διατηρήσουν τις γραμμές της εκεχειρίας», τόνισε χθες (22/08), ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

«Θρηνούμε για τους νεκρούς αμάχους στην Αλ–Μπαμπ, τη Χασακέ και αλλού», προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες ώστε «να διασφαλισθεί η οριστική ήττα του Ισλαμικού Κράτους και να υπάρξει πολιτική λύση στη συριακή σύγκρουση».

Αυξημένη η ένταση στην περιοχή

Η ένταση οξύνεται εδώ και πολλές εβδομάδες μεταξύ των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από τη μία πλευρά και των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων συμμάχων τους, από την άλλη.

Οι κουρδικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή (19/08) ότι επίθεση των τουρκικών δυνάμεων με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε «κέντρο εκπαίδευσης θηλέων» στην πόλη Σμούκα κοντά στη Χασακέ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα παιδιά και να τραυματισθούν άλλα ένδεκα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τον απολογισμό, διευκρινίζοντας ότι τα παιδιά κοιμούνταν την ώρα της επίθεσης.

Στην Αλ–Μπαμπ, πόλη υπό τον έλεγχο συριακών ομάδων που υποστηρίζονται από την Άγκυρα και η οποία βρίσκεται κοντά στα συροτουρκικά σύνορα, «πυρά του πυροβολικού των φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων εναντίον αγοράς προκάλεσαν τον θάνατο δεκαεπτά αμάχων, εκ των οποίων έξι παιδιά, ενώ, τραυματίσθηκαν 35», επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε ένα μήνα»

Έτοιμο το πακέτο παροχών που θα ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Η δολοφόνος της Ντούγκινα» – Η Μόσχα δημοσίευσε βίντεο με την ύποπτο