Σήμερα (28/04), ένας 16άχρονος έφηβος από την Παλαιστίνη σκοτώθηκε από πυρά Iσραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας.

Ομάδα νεαρών Παλαιστινίων «εξαπέλυσε» επίθεση με πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, κοντά στην Βηθλεέμ, με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να απαντούν με πυρά και δακρυγόνα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε ότι ελέγχει τις αναφορές για τον θάνατο του 16άχρονου.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν καταζητούμενο Παλαιστίνιο και κατέσχεσε όπλα σε έφοδο που πραγματοποίησε στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, κατά την οποία δεν έλειψαν οι συγκρούσεις με παλαιστίνιους μαχητές. Δύο Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν από σφαίρες, ο ένας είναι μόλις 14 ετών, σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Από τις αρχές του έτους, η σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστίνης έχει κλιμακωθεί, «στοιχίζοντας» τη ζωή σε τουλάχιστον 99 Παλαιστίνιους, 19 Ισραηλινούς, μία Ουκρανή και έναν Ιταλό, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP, που επικαλείται επίσημες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

Διαβάστε ακόμη: