Δέκα Παλαιστίνιοι –ανάμεσα σε εκείνους και ένας ηλικιωμένος άνδρας και μερικοί μαχητέςσκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής (22/02) επιδρομής ισραηλινών δυνάμεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και υγειονομικούς. Συγκεκριμένα, εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούσθηκαν όταν τα στρατεύματα εισέρχονταν στην «καρδιά» της Ναμπλούς.

Η πλευρά του Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις περικύκλωσαν ένα κτήριο ενώ αναζητούσαν «καταζητούμενους, υπόπτους για τρομοκρατία» και συμπληρώνει ότι οι άνδρες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν, αφού πρώτα «άνοιξαν» πυρ εναντίον των στρατευμάτων.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον των Παλαιστινίων, οι οποίοι έκαψαν λάστιχα και πέταξαν πέτρες σε στρατιωτικά οχήματα. Τα στρατεύματα αποχώρησαν από την πόλη ύστερα από τρεις ώρες, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Ακόμη 100 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν, επίσης, από τα πυρά, με επτά από εκείνους να έχουν διακομισθεί σε τοπικά νοσοκομεία, όντες σε σοβαρή κατάσταση, βάσει πληροφοριών του BBC. Μέχρι αυτή τη στιγμή εφέτος, τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι –συμπεριλαμβανομένων μαχητών και αμάχων– έχουν σκοτωθεί, ενώ, ένδεκα άνθρωποι έχουν «χάσει» τη ζωή τους, σε παλαιστινιακές επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων.

Διαβάστε ακόμη: