Ένα σπάνιο ροζ διαμάντι βρέθηκε σε ορυχείο της Ανγκόλας και ίσως είναι το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί τα τελευταία τριακόσια χρόνια, σύμφωνα με την αυστραλιανή εταιρεία Lucapa Diamond.

Ο πολύτιμος λίθος των 170 καρατίων από το ορυχείο Lulo ονομάστηκε “Lulo Rose” και θα πωληθεί σε διεθνή δημοπρασία, την οποία θα διεξάγει η κρατική εταιρεία εμπορίας διαμαντιών, Sodiam.

«Μόνο ένα στα 10.000 διαμάντια έχει ροζ χρώμα. Οπότε, σίγουρα κοιτάζετε ένα πολύ σπάνιο αντικείμενο, όταν βρίσκετε ένα μεγάλο ροζ διαμάντι», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lucapa, στο AP.

Τα διαμάντια με εντυπωσιακά χρώματα είναι πιο σπάνια από τα «κλασσικά» διαφανή και έχουν σημειώσει τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ τιμών, τα τελευταία χρόνια. Το μπλε “Cullinan” διαμάντι της εταιρείας De Beers δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο για περίπου 57.5 εκατομμύρια δολάρια, από τον οίκο Sotheby’s.

Ο Οίκος Sotheby’s δημοπρατεί σκελετό δεινοσαύρου 76 εκατομμυρίων ετών

Το επιβλητικό απολίθωμα δεινοσαύρου βρέθηκε το 2018, στην Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος Οίκος πουλά απολίθωμα δεινοσαύρου, με το πρώτο να είναι το 1997. Η τιμή του εκτιμάται μεταξύ πέντε και οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο απολιθωμένος σκελετός ενός συγγενή του Τυραννόσαυρου Ρεξ (rex εκ του «βασιλιά» στα λατινικά) που περπατούσε στη Γη πριν από περίπου 76 εκατομμύρια χρόνια, θα δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη, αύριο (28/07).

Ο Γοργόσαυρος ήταν ένα εκ των κορυφαίων σαρκοφάγων που έζησε στην περιοχή των σημερινών δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, κατά την ύστερη Κρητιδική περίοδο.

Προϋπήρχε του συγγενή του, Τ–Rex, κατά δέκα εκατομμύρια έτη.

Ο σκελετός, ο οποίος τίθεται σε δημοπρασίαανακαλύφθηκε το 2018 κοντά στον ποταμό Τζούντιθ, στη Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έχει ύψος σχεδόν 3 μέτρα και μήκος 6.7 μέτρα), ενώ όλοι οι άλλοι σκελετοί Γοργόσαυρων βρίσκονται σε συλλογές μουσείων, καθιστώντας αυτό το μοναδικό δείγμαδιαθέσιμο για ιδιώτες.

Οι δεινόσαυροι ήταν καταδικασμένοι να εξαφανιστούν, πριν από το χτύπημα του αστεροειδούς.

«Στην καριέρα μου, είχα το προνόμιο να χειρίζομαι και να πουλώ πολλά εξαίρετα και μοναδικά αντικείμενα, ωστόσο, λίγα μπορούν να προκαλέσουν τόσον μεγάλο θαυμασμό και να αιχμαλωτίσουν τη φαντασία, όπως αυτός ο απίστευτος σκελετός Γοργόσαυρου», ανέφερε η Κασσάνδρα Χάττονεπικεφαλής για θέματα επιστήμης και λαϊκής κουλτούρας σε παγκόσμιο επίπεδο, για τον Οίκο Sotheby’s.