«Πάνω από το 90% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Όσα πρέπει να τηρούν οι ανεμβολίαστοι στα ταξίδια τους από 13/09

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ χρειάζεται να έχουν κάνει ένα εργαστηριακό rapid test ως 48 ώρες πριν από τα ταξίδια τους, για τους ενήλικες και τους ανήλικους 12-17 ετών, αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του ταξιδιώτη 10 ευρώ/ τεστ.

Για τους ανήλικους 5-12 ετών ισχύει η διεξαγωγή self test ως 48 ώρες πριν από το ταξίδι.

Αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητική διάγνωσης από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.

«Επιστρέφοντας από τις διακοπές οι Έλληνες κλείνουν εμβολιασμούς» είπε στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ακόμη και αυτοί που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί θα το πράξουν από τις αρχές Σεπτέμβρη.

Και όπως έσπευσε να επισημάνει, «τα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα», με τον υπουργό Υγείας να προσθέτει ότι χρειαζόμαστε ακόμη, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο εμβολιασμένους Έλληνες για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, που αγγίζει το 80%, όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία.

106.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό σε μια εβδομάδα

Ενδεικτικό ότι οι εμβολιασμοί σιγά σιγά αυξάνονται, είναι ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς σε δηλώσεις του εξέφρασε πως «τώρα υπάρχει μια έντονη κινητικότητα, κλείνοντας τα ραντεβού τους».

Και σύμφωνα με ό,τι ανέφερε, «από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας 23 του μήνα, 106.000 νέοι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας έκλεισαν το ραντεβού τους».

«Χθες μόνο, 26.000, είναι ικανοποιητικοί οι αριθμοί αυτοί. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχουμε πολλούς νέους εμβολιασμούς».

Για να δείτε τα νέα μέτρα για την εκπαίδευση, πατήστε εδώ.

Για να δείτε τα νέα μέτρα που ισχύουν για εστίαση, ψυχαγωγία, γήπεδα και γυμναστήρια, πατήστε εδώ.