Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, τόνισε ότι «δεν υπάρχει σενάριο συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία», λέγοντας ότι «έχουμε στόχο να είμαστε ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση».

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους να έρθουν στις 25 Ιουνίου και να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα προσπάθεια,  για να αντιμετωπιστεί η ΝΔ από μια ισχυρή αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «εάν υπήρχε αξιόπιστη αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία θα είχε πολύ χαμηλότερα ποσοστά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ πρόσθεσε ότι σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό είναι «χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στο δίλημμα που θέτει ο κ. Μητσοτάκης ότι εάν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου θα πάμε σε τρίτες εκλογές , ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε ότι «σε λίγο ο κ. Μητσοτάκης θα μας πει ψηφίστε με για να μην σας χαλάσω τις διακοπές του Αυγούστου».

Άσκησε δριμεία κριτική στην ΝΔ για την κατάσταση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι «ζούμε την κατάρρευσή του», ενώ συμπλήρωσε πως επί ημερών κυβέρνησης ΝΔ «η χώρα έφτασε στη δεύτερη θέση στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ΕΕ».

Επιπλέον, ανάφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αξιοποίησε τα εκατομμύρια που ήρθαν από την ΕΕ για να στηρίξει το σύστημα υγείας: «Έχουμε το χειρότερο σύστημα υγείας, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Σου δίνουν 20 δισ ευρώ από την ΕΕ και η κυβέρνηση έδωσε τα ελάχιστα στο εθνικό σύστημα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτημα αν θα συγκυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ για να μην υπάρξει ακυβερνησία στη χώρα, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε κατηγορηματικά λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα κοινό μεταξύ των δύο κομμάτων και επανέλαβε ότι ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί 1.000 οικογένειες, θεσμικά έχει βλάψει τη χώρα μέσα από εκτεταμένη διαφθορά».

Μάλιστα, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ισχυρή αντιπολίτευση που θα αντιμετωπίσει τη ΝΔ, λέγοντας ότι «το πιο επικίνδυνο σενάριο είναι η παντοδυναμία της ΝΔ και όχι η ακυβερνησία»,ενώεξήγησε ότι αν στις εκλογές της 21ης Μαΐου υπήρχε ο νέος εκλογικός νόμος, η ΝΔ θα είχε πάρει 172 έδρες και όχι 146.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί το ευρωπαϊκό μοντέλο ανατολικού τύπου, όπως στην Ουγγαρία και αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών».

«Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό το τανγκό τοξικότητας Τσίπρα – Μητσοτάκη», σχολίασε και επανέλαβε ότι «φόβος ακυβερνησίας δεν υπάρχει, υπάρχει φόβος παντοδυναμίας της ΝΔ».

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τη ΝΔ για τεράστια αλαζονεία και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα να έχει η χώρα μια ισχυρή ανταγωνιστική βάση που θα αντέχει τις διεθνείς αναταράξεις και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Σε σχόλιο ότι μοιάζουν αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «μπορεί η λεζάντα να είναι η ίδια, αλλά το περιεχόμενο είναι διαφορετικό».

Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα λέει ‘δώστε περισσότερα’, ενώ εμείς λέμε να δίνονται όσα χρήματα πρέπει με κριτήρια και στοχευμένα».

Πρόσθεσε ότι θέλει να γίνει ανακατανομή των χρημάτων που δίνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης συμπληρώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει περιθώριο να ανακατευθύνει κάποια από τα χρήματα ως το τέλος του χρόνου.

«Η προτεραιότητα της ΝΔ όμως είναι το ιδιωτικό» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και ανέφερε ως παράδειγμα αυτό του σιδηροδρόμου και τις ελλείψεις στις επενδύσεις από την κυβέρνηση ΝΔ, την ώρα που όλα τα ευρωπαϊκά κράτη στρέφονται σε αυτή την κατεύθυνση.

Καταλήγοντας ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Είμαστε αξιόπιστοι! Αν με τιμήσει ο λαός με την ψήφο του θα χτίσω μια σχέση εμπιστοσύνης με τα λαϊκά στρώματα για να νιώθει ο πολίτης ότι θα είμαστε πάντα δίπλα του».

Διαβάστε περισσότερα