Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ,  Νίκος Ανδρουλάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha, όπου ξεκαθάρισε πως τάσσεται υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες, ακόμα και στους άνω των 50 ετών.

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναβλητικότητα και αντιφατική στάση στο ζήτημα αυτό. 

Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, λέγοντας χαρακτηριστικά «έγινε σε όλη την Ευρώπη, αλλά με πολύ αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολα, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επίσης, ζήτησε να υπάρχουν πολλά σημεία με δωρεάν  PCR, αλλά διευκρίνισε ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δωρέαν διενέργεια PCR τεστ «δεν υπάρχει σε καμία χώρα πλήν της Δανίας». Επιπλέον, αναφερόμενος στο τι συμβαίνει στην υποόλοιπη Ευρώπη , επεσήμανε ότι η μεταδοτικότητα της Omicron σημαίνει πολύ περισσότερα τεστ, πράγμα που οδηγεί τους πάντες στα rapid test. 

Ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βιάστηκε να κηρύξει το τέλος της πανδημίας, «στέλνοντας λάθος μηνύματα», όπως ανέφερε.

Ζήτησε την άμεση, «γενναία» – όπως είπε –  αύξηση του κατώτατου μισθού, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει με  ρήτρες που θα απέκλειαν την  επέκταση των αυξήσεων στα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια.

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Ερωτηθείς για την πανεπιστημιακή αστυνομία, με αφορμή και τη σημερινή επίθεση σε καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε «Το ότι συζητάμε ξανά αυτό το θέμα, σημαίνει ότι η κυβέρνηση απέτυχε να το αντιμετωπίσει. Ήταν ένα από τα ζητήματα που ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση είχαν θέσει σε προτεραιότητα». 

Και πρόσθεσε πως «πρέπει να μιμηθούμε βέλτιστες πρακτικές. Υπάρχουν κάποια πανεπιστήμια της Ελλάδας που έχουν αυτά τα φαινόμενα, αλλά δεν είναι σε όλα. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτά τα πανεπιστήμια; Ας δούμε τι έκαναν σε άλλα κράτη. Εταιρείες security που περιφρουρούν τον χώρο, αν δεν υπάρχουν ζητήματα εγκληματικών πράξεων. Και όταν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις καλούν την αστυνομία και παρεμβαίνει. Αυτό συμβαίνει. Το να πάει λοιπόν η κυβέρνηση και να διορίσει 1.000 και 2.000 αστυνομικούς για να περιφρουρήσουν τα πανεπιστήμια, ενώ υπάρχουν άλλοι τρόποι, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συμβεί αυτό. Γι’αυτό και πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση».

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών

Σε ερώτηση για το αν θα πάει σε σύμπραξη με το πρώτο κόμμα ή αν θα πάμε σε συνεχόμενες εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απάντησε ότι «Ένας λόγος της επιλογής των μελών και των φίλων προς το πρόσωπο μου ήταν ακριβώς αυτός: Ό,τι εγγυώμαι την αυτόνομη πορεία της παράταξης. Προτεραιότητα μου είναι το κόμμα μου να γίνει πρωταγωνιστής και πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να αντικαταστήσει την κυβέρνηση της ΝΔ μια Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που θα έχει πυξίδα το δημόσιο συμφέρον, τη μείωση των ανισοτήτων και την αξιοκρατία και τη διαφάνεια».

Σε περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και δεν έχει αυτοδυναμία, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει κάψει από τώρα την απλή αναλογική κι έχει ανακοινώσει δεύτερες και κάποιες ρεπορτάζ μιλάνε και για τρίτες εκλογές. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι. Εγώ βλέπω τις δημοσκοπήσεις. Με χαροποιεί το ότι το κόμμα μου αποκτά μια δυναμική, αλλά η πρώτη δημοσκόπηση για εμένα είναι η πρώτη κάλπη των βουλευτικών εκλογών που θα αποδειχθεί – το πιστεύω – μέσα από συνέπεια ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Κι επέστρεψε χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και με μια μεγάλη προίκα: την προίκα του ορθού λόγου της προόδου, του προγράμματος».