«Κάποιοι έκαναν κεντρικό σημείο της καμπάνιας τους ότι δεν είμαστε βουλευτές. Αν ήταν να κάνουμε εκλογές μόνο για βουλευτές, μπορούσε να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα και να εκλέξουν μόνοι τους τον αρχηγό. Οι εκλογές αυτές είναι για όλο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και ψηφίζουμε όλοι μας και επιλέγουμε όλοι μαζί το μέλλον» είπε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στα διλήμματα των εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «Στην πορεία αυτή, τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα. Να πάμε μπροστά ή να μείνουμε στα ίδια; Ανανέωση ή ανακύκλωση προσώπων;».

Και πρόσθεσε ότι «Αυτό είναι το εμπόδιο σήμερα; Ότι εγώ και κάποιοι συνυποψήφιοί μου δεν είμαστε βουλευτές; Το μεγάλο εμπόδιο για κάποιους είναι ότι κουράστηκε ο ελληνικός λαός να τους δίνει ευκαιρίες στην πολιτική τους ζωή. Ήρθε η ώρα της ανανέωσης, ήρθε η ώρα της αλλαγής και σας καλώ όλους μαζί να την υπηρετήσουμε 5 και 12 Δεκεμβρίου.Πάρτε την υποψηφιότητά μου στα χέρια σας. Δύναμή μου είστε εσείς, ο απλός κόσμος τους ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος που δεν αγωνιά για την καρέκλα του, αλλά για τα παιδιά και τα εγγόνια του. Που δεν αγωνιά για το πολιτικό του μέλλον, αλλά για το μέλλον της πατρίδας μας. ο κόσμος που θέλει το ΠΑΣΟΚ και τον ήλιο να ξανανατείλει για μια εποχή εθνικής αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης». 

«Κάποιοι μας κραδαίνουν τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και λένε την Κυριακή το βράδυ θα τον έχουμε πάλι σύμβολο. Εμείς τον είχαμε πάντα σύμβολο. Δεν τον εγκαταλείψαμε ποτέ. Εμείς τον κρατήσαμε κοινοβουλευτικό κόμμα.Και να είστε σίγουροι ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος θα είναι στη θέση που τους πρέπει και αυτό είναι δέσμευσή μου. Απλά σέβομαι την παράταξή μας, διότι αυτή δεν είναι απόφαση ενός προέδρου, αυτή είναι απόφαση της λαϊκής βάσης της παράταξης», σημείωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «Αν θέλουμε πραγματικά να προσφέρουμε όλα αυτά που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός, πρέπει να αγωνιστούμε για να γίνουμε ξανά κόμμα εξουσίας, για να σπάσει ο φόβος που κρατάτε τον Μητσοτάκη όρθιο. Ο φόβος που κάνει τον λαό μη θέλοντας να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην βλέπει μια εναλλακτική. Εμείς πρέπει να δώσουμε αυτή την εναλλακτική και να φύγει η ΝΔ από την κυβέρνηση και να έρθει μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη με ένα ολοκληρωμένο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, με αξιόπιστα στελέχη, με πολιτικό ήθος που θα χτυπήσει το πελατειακό κράτος και τα συμφέροντα, που θα ασκήσει πολιτική για τους πολλούς και όχι για τους λίγους».

Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «Η ανανέωση είναι πολιτική, ηθική, είναι η συνέπεια όλων μας. Είναι και θέμα κουλτούρας. Δεν χρησιμοποίησα εγώ το 4-2-1 για να βολέψω κανέναν πολιτικό μου φίλο, έφτασα να παίρνω 300.000 ψήφους σε δύο ευρωεκλογές και δεν έχω διορίσει ποτέ κανέναν στο ελληνικό Δημόσιο».

«Αυτή την ανανέωση θέλει ο ελληνικός λαός. Μια πολιτική που σκοτώνει το πελατειακό κράτος, μια πολιτική που σκοτώνει τον καθεστωτισμό, που οδηγεί την αλαζονεία της εξουσίας στο περιθώριο της ιστορίας. Αυτή πρέπει να είναι η νέα επαφή με τους πολίτες, μια πολιτική που δεν τους πληγώνει, γνωρίζοντας ότι δεν θα απολογηθούν ποτέ ξανά για κακώς κείμενα», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.