Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στον Βόλο, στο πλαίσιο της περιοδείας του για την ηγεσία του κινήματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε για ακόμη μια φορά πως δεν προσβλέπει σε συνεργασίες, αλλά στην αυτονομία του χώρου. Χαρακτηριστικά είπε «Λένε όλοι με ποιον θα πάτε. Γιατί το ρωτάνε συνέχεια; Διότι θέλουν να επιβάλουν να είμαστε μικροί. Θέλουν να επιβάλουν να είμαστε δεκανίκι 

Παράλληλα, άφησε αιχμές και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «Τώρα θυμήθηκε λέει ο Τσίπρας την προοδευτική συμμαχία, όταν 5 χρόνια ήταν με τον Καμμένο, δεν υπήρχε τίποτα. Μόλις δυσκολεύουν τα πράγματα και καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει ποτέ πρωθυπουργός, αρχίζει και λέει για προοδευτική συμμαχία. Για μας η πρόοδος δεν είναι ένα σωσίβιο σε μια δύσκολη στιγμή, είναι η πυξίδα για το μέλλον, είναι η ιδεολογική μας πυξίδα σε όλα τα θέματα». 

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε «Αλλά κάποιοι άλλοι λένε ”και δεν θα’μαστε χρήσιμοι; Αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν πρέπει να πάμε να συνεισφέρουμε;”. Αυτή είναι η θεωρία του μικρού κόμματος. Το κόμμα που είναι μικρό και κατά το δοκούν το αξιοποιούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Με εμένα αυτά τα παραμύθια τελειώσανε σύντροφοι, σας δεσμεύομαι. Ο αγώνας μου είναι ένας. Μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, κι αν θέλουν αυτοί να ακολουθούν εμάς κι όχι εμείς αυτούς. Δεν θα ακολουθήσουμε ούτε την αριστερά ούτε τη δεξιά συντήρηση. Ούτε την αριστερή δημαγωγία, ούτε τη δεξιά δημαγωγία. Ούτε το αριστερό πελατειακό κράτος, ούτε το δεξιό πελατειακό κράτος. Θα ακολουθήσουμε τον ορθολογισμό, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Αυτό ήμασταν, αυτό θα ξαναγίνουμε, για να υπηρετήσουμε με ευθύτητα τον ελληνικό λαό».

«Μπορούμε να ενώσουμε όλες τις γενιές και όλοι μαζί να ξαναχτίσουμε το κόμμα μας. Και όλοι μαζί, κοιτώντας μπροστά και όχι αριστερά ή δεξιά, προς το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, αλλά μπροστά. Να κάνουμε ένα βήμα μεγάλο και να δώσουμε μια μεγάλη απάντηση και στους πολιτικούς μας αντιπάλους και σε αυτούς που θέλουν το ΠΑΣΟΚ μικρό. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να’ναι μικρό. Θα γίνει μεγάλο, ισχυρό και πρωτοπόρο, όπως τό’χει ανάγκη ο ελληνικός λαός, όπως τό’χει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, όπως τό’χουν ανάγκη οι επόμενες γενιές», συμπλήρωσε. 

Αιχμές και για τον Καραμανλή

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι «Πήρε ο Καραμανλής τη συμφωνία του Ελσίνκι και την έκανε κουρελόχαρτο. Πήρε τη στιβαρή στρατηγική και την έκανε φολκλόρ, πηγαίνοντας στην Τουρκία για να παντρέψει την κόρη του Ερντογάν. Για φανταστείτε να είχε παντρέψει την κόρη του Ερντογάν ο Σημίτης, τι θα ακούγαμε σήμερα στα καφενεία με τις προκλήσεις που κάνει η Τουρκία.»