«Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν τον λαό, τις αγωνίες του και να του δώσουμε πραγματική ελπίδα. Να ξαναγίνουμε ποτάμι, ένα ποτάμι που αμφισβητεί, που συγκρούεται, που ανατρέπει, που γεννά μια άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα της κοινωνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Την Ελλάδα που ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατείλει ξανά, για όλο τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του σε φίλους και μέλη της παράταξης στον Πύργο.

«Δώστε μου λοιπόν τη δύναμη, όλα αυτά να τα κάνουμε μαζί πράξη. Είμαι ένας από εσάς, δεν εκμεταλλεύθηκα ποτέ, καμία μορφή πελατειακού κράτους, δε μπήκα ποτέ στα ασανσέρ της εγχώριας ολιγαρχίας», πρόσθεσε. «Όλη μου η πορεία είναι αυτή ενός απλού Έλληνα, όπως όλων εσάς».

«Δεν προχωρούμε με δημαγωγίες και  λαϊκισμούς. Προχωρούμε με πρόγραμμα και συνέπεια, με τον ορθό λόγο. Δεν αξίζει να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα της δεξιάς ή της αριστερής συντήρησης. Αξίζει να αγωνιστούμε για να παραδώσουμε μια Ελλάδα της προόδου, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Αυτός είναι ο αγώνας 5 και 12 Δεκεμβρίου. Αυτός είναι ο αγώνας για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Σήμερα εδώ από τη δημοκρατική Ηλεία, σας ανακοινώνω ότι η πρόταση που έκανα από το 2018 για να τιμηθεί ο Α. Παπανδρέου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιτέλους υπεγράφη επίσημα από το Προεδρείο. Το μεγάλο αμφιθέατρο απέναντι από το ναό της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας του Στρασβούργου, την Ολομέλειά του, θα έχει από τη νέα χρονιά το όνομα του ιδρυτή μας, του Ανδρέα Παπανδρέου», είπε συγκινημένος ο κ. Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για έναν ιστορικό ηγέτη, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά όλο τον κόσμο. «Έχω ταξιδέψει με πολλές αποστολές και έχω ακούσει ιστορίες με αυτό τον μεγάλο ηγέτη, που σαγήνευσε τους φτωχότερους λαούς του πλανήτη απέναντι στον απολυταρχισμό των καθεστώτων τους. Είναι ο ηγέτης που μίλησε για μια άλλη Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών, και όχι των μονοπωλίων», πρόσθεσε. «Είναι αδιανόητο να προσπαθεί να αξιοποιήσει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου ο κ. Τσίπρας, όταν οι πολιτικοί του γόνοι ήθελαν να τον οδηγήσουν στη φυλακή. Είναι αδιανόητο ο κ. Μητσοτάκης να προσπαθεί να αξιοποιήσει τον Κώστα Σημίτη όταν η δεξιά προσπαθούσε να τον απαξιώσει ηθικά σε κάθε της εποχή μέσω του Καραμανλή».

Κάνοντας λόγο για μια ενότητα βάσης, ο κ. Ανδρουλάκης συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Η ενότητα της παράταξης δεν μπορεί να είναι ενότητα κορυφής, όπου διανέμονται θέσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά στη βάση μας. Αν εμείς είμαστε όλοι μαζί, θα δουν ένα νέο ΠΑΣΟΚ μπροστά τους και μια νέα Δημοκρατική Παράταξη». Κάλεσε ακόμη σε μια νέα πορεία, που η παράταξη μπορεί να ξαναγράψει ιστορία. «Μπορούμε ξεκινώντας έναν αγώνα από την κοινωνία για την κοινωνία. Έναν αγώνα πρωτοπόρο, σύγχρονο, βρίσκοντας τις κοινωνικές δυνάμεις, το κοινωνικό μας εύρος, την κοινωνική μας ρίζα, να γίνουμε αυτό που πραγματικά είμαστε, το μεγάλο κόμμα της κεντροαριστεράς».

Χαρακτήρισε ακόμη «τη συγκέντρωση από τη δημοκρατική Ηλεία, σφραγίδα της μεγάλης νίκης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές η Δημοκρατική Παράταξη ξαναέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, γκρεμίζουμε το δικομματισμό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ξαναγινόμαστε πρωταγωνιστές».