Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτήρισε τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως μια «κρίσιμη μάχη» κατά την οποία το κόμμα του φιλοδοξεί να «ενισχυθεί ως μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3», τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να περάσουν τέσσερα χρόνια με μια από τα ίδια», ενώ πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία τα έκανε «μπάχαλο στους θεσμούς, στην υγεία και την οικονομία» και για το λόγο αυτό σημείωσε «πρέπει να μπει τέλος».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει επιτέλους η πρακτική «να συμψηφίζονται οι αστοχίες της ΝΔ με τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ», με αφορμή την υπόθεση Μάντζου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Δεν μπορεί να κάνει ένας δικηγόρος, που δουλεύει σε μια δικηγορική εταιρεία, τη δουλειά του; Αυτό το θεωρεί ανήθικο ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτό ακριβώς υπογραμμίζει γιατί δεν πρέπει να έχουμε μια από τα ίδια. Μια τοξικότητα, μια κοροϊδία του λαού, μια πολιτική η οποία επί της ουσίας δεν οδηγεί σε ορθά επιχειρήματα για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως πρέπει να βγει από τα ψηφοδέλτια ο κ. Μάντζος, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Έρχεται ο άνθρωπος, του οποίου καταδικάστηκε ο στενότερός του συνεργάτης, ο κ. Παππάς, 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο της διανομής τηλεοπτικών αδειών με ολιγάρχες και τον έχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ψήφισε το νόμο να δοθούν κόκκινα δάνεια αξίας 90 δισεκατομμυρίων στα funds, το 2015. Είναι ο ίδιος ο οποίος έχει κοντά του την κυρία Κατσέλη, η οποία σήμερα μαθαίνουμε ότι είναι σε διοικητικό συμβούλιο ενός fund. Είναι ο ίδιος ο οποίος έχει μια πολιτική για τα θέματα των κόκκινων δανείων που κρίθηκε το 2015-16 που έφερε χειρότερα αποτελέσματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για συνεταιρισμούς, για ανθρώπους που είναι στα όρια απελπισίας.

Κι έρχεται τώρα να συμψηφίσει όλα αυτά με έναν δικηγόρο, ο οποίος πριν γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εργαζόμενος σε μια δικηγορική εταιρεία, η εταιρεία έκανε και τέτοιες εργασίες, είχε αυτή τη δικηγορική ύλη. Και το συμψηφίζει αυτό με ό,τι έχει κάνει ο ίδιος.

Το χειρότερο ποιο είναι για ΄μένα; Ό,τι το συμψηφίζει και με τον κ. Πάτση. Είναι δυνατόν να λέει ότι ένας νέος δικηγόρος  που δουλεύει σε μια δικηγορική εταιρεία, η οποία δεν κάνει ποινικά – θα μπορούσε να κάνει ποινικά – δηλαδή οποιοσδήποτε δικηγόρος ο οποίος κάνει ποινικά δεν μπορεί να μπει στη πολιτική; Είχε μια άλλη ειδικότητα το γραφείο αυτό. Πάμε λοιπόν στην ουσία. Είναι Πάτσης; Μα ο Πάτσης ήταν ένας εν ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που είχε στη κατοχή του μια εταιρεία διαχείρισης δανείων, η οποία αγόρασε 62 εκατομμύρια κόκκινων δανείων με 4 εκατομμύρια ευρώ και κερδοσκοπούσε στις πλάτες του ελληνικού λαού. Δηλαδή εδώ μιλάμε για πράγματα που είναι παρανοϊκά για έναν άνθρωπο που σκέφτεται λογικά».

Όσον αφορά το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «δεν γίνεται να εργαλοποιείται ένα εθνικό ζήτημα για μερικές ψήφους».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στο 1995 όταν επί Ανδρέα Παπανδρέου έπεσαν οι μπάρες στα χωριά της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Κανένα προξενείο δεν μπορεί να επέμβει εάν νιώθουν ότι το ελληνικό κράτος είναι δίπλα τους. Έτσι θα κλείσουμε την πόρτα στην Τουρκία και όχι με λάσπη» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να ασκούνται πολιτικές στη Θράκη που ενώνουν και όχι διχάζουν». 

Σχετικά με την πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκτίμησε ότι εάν «η ΝΔ έχει μεγάλο ποσοστό, θα συνεχίσει την ακραία αλαζονεία και θα χειροτερέψει η κατάσταση για τη χώρα».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την ΝΔ για «πελατειακό κράτος» και στην κατεύθυνση αυτή πρότεινε τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού για όλους τους οργανισμούς του Δημοσίου.

Διαβάστε περισσότερα