Κλιμακώνεται η πολιτική αναταραχή στη Γαλλία μετά τη συντριπτική ήττα του κόμματος του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στις ευρωεκλογές, από το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν.

Μάλιστα, κυκλοφόρησαν φήμες για παραίτηση του Γάλλου προέδρου που προκάλεσαν πανικό στην αγορά ομολόγων, με το Μέγαρο τον Ιλυσίων ωστόσο να διαψεύδει τις εν λόγω πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, το γαλλικό Europe 1 μετέδωσε ότι ο Μακρόν εξετάζει το σενάριο να παραιτηθεί από το προεδρικό αξίωμα εάν στις επικείμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές που έχουν προκηρυχθεί στις 30 Ιουνίου, επικρατήσουν οι δυνάμεις της ακροδεξιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μακρόν φέρεται να συζητά με τον στενό του κύκλο το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

«Η παραίτηση του προέδρου δεν είναι ταμπού. Ναι, σήμερα πρέπει να εξετάσουμε όλα τα σενάρια.
Είναι έτοιμος να θυσιάσει το τέλος της πενταετούς θητείας του» ανέφερε ένας εκ των στενών συνεργατών του Γάλλου προέδρου.

Διάψευση από τη Γαλλική Προεδρία

Ωστόσο, η Γαλλική Προεδρία προχώρησε στη διάψευση αυτών των πληροφοριών.

Σημειώνεται πως στις 12 Ιουνίου, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του δημόσια εμφάνισε αφού διέλυσε την Εθνοσυνέλευση και ζήτησε πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου μετά την ήττα του κόμματός του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πανικός στα ομόλογα

Πανικός επικράτησε στην αγορά ομολόγων μετά τις φήμες, με την απόδοση των γαλλικών 10ετών ομολόγων να αυξάνεται κατά οκτώ μονάδες βάσης στο 3,31%, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη διήμερη αύξηση από τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε ακόμη