Επειδή με αφορμή την αποκάλυψη του Radar ότι ο κυβερνητικός ανασχηματισμός μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο και δεν θα πραγματοποιηθεί πριν ή αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, σας δίνουμε μερικά ονόματα για ζυμώσεις και συζήτηση!

Πρώτον, η σκέψη του πρωθυπουργού να στείλει τον Υπ. Ενέργειας στην Κομισιόν στη θέση του Επιτρόπου αντικαθιστώντας τον Μαργαρίτη Σχοινά (που ήθελε να γίνει και πρωθυπουργός κοινής αποδοχής, τρομάρα του, με τις πλάτες κεντροδεξιάς ναυαρχίδας που ποτέ δεν στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη) φέρεται να κερδίζει έδαφος για πολλούς λόγους! Ο Θόδωρος Σκυλακάκης φέρεται να έχει καταστεί βάρος στην τροχιά ανάπτυξης, διακατεχόμενος από εμμονές, παλαιοκομματικές αντιλήψεις, ενώ ο χαρακτήρας του θεωρείται από τους επιχειρηματίες ως δύστροπος, καθώς έχει καταστεί απότομος, υποτιμητικός προς τρίτους αλλά ακόμη και …αχάριστος σε παλιούς παραδοσιακούς του φίλους! Επιπροσθέτως, πολλή μεγάλη οικογένεια των Βορείων Προαστείων δεν θέλει ούτε να τον ακούει, ούτε να τον βλέπει! Και δεν είναι η μόνη…

Δεύτερον, η τυχόν μετακίνηση Σκυλακάκη στις Βρυξέλλες συνδέεται με το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η χώρα. Αν θα είναι ενεργειακό ή όχι! Διότι αν τελικώς δεν είναι, τότε θα προκριθεί η περίπτωση Γεραπετρίτη, που με τη σειρά της θα προκαλέσει καραμπόλες στους υπουργικούς θώκους. Σε μια τέτοια περίπτωση που Επίτροπος γίνει ο Γεραπετρίτης, πιθανότατα στο Υπ. Εξωτερικών να αναβαθμιστεί ο Κ. Χατζηδάκης, ενώ στο Υπ. Οικονομικών ίσως επιστρέψει ως επικεφαλής ο Θ. Σκυλακάκης!

Τρίτον, στο Μαξίμου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχει ένας πολύ σοβαρός προβληματισμός με τον Υπ. Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη, ο οποίος με τις δηλώσεις του αλλά και την εν γένει πολιτική του εικόνα και παρουσία, ξεπερνά τα όρια και δημιουργεί στην κοινωνία ένα πολύ αρνητικό προφίλ για την κυβέρνηση! Η αλαζονεία που τον διακρίνει και οι συνεχείς προκλητικές δηλώσεις και συνεντεύξεις του, που εμπεριέχουν ακόμη και απειλές του τύπου «κανείς δεν τα βάζει με το κράτος», τσαλακώνουν την εικόνα της κυβέρνησης και δημιουργούν χάσμα με τη βάση της κοινωνίας! Με τον Γ. Φλωρίδη εκτός από το Μαξίμου, δυσαρέσκεια υπάρχει και σε υψηλούς κύκλους της Δικαιοσύνης! Υπό το πρίσμα αυτό, θεωρείται βέβαιον ότι η παρουσία του στην κυβέρνηση είναι μετέωρη…

Τέταρτον, είναι αφελής όποιος νομίζει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου δεν θα επιστρέψει στην κυβέρνηση! Πέραν πάσης αμφιβολίας, η επιστροφή του θεωρείται δεδομένη, καθώς είναι πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, ενώ οι ικανότητες του δεν αμφισβητούνται! Και από την απομάκρυνση του έως και τον Σεπτέμβριο, ο χρόνος είναι επαρκής για την επούλωση των όποιων «πληγών»!
Για όλες τις υπόλοιπες επιστροφές και αλλαγές θα τα πούμε προσεχώς… Μην καίμε από τώρα δυνατά χαρτιά!!!

Διαβάστε ακόμη: