Ανασχηματισμός. Κεντρικό θέμα συζήτησης στους πολιτικούς – και όχι μόνο- διαδρόμους, αποτελεί το ενδεχόμενο ενός δομικού ανασχηματισμού περί τα τέλη Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου και σε κάθε περίπτωση πριν από τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές – μετακινήσεις με άξονα το Μαξίμου, όπου αναβαθμίστηκε ο Ακης Σκέρτσος, «υποβαθμίστηκε» ο Γ. Γεραπετρίτης, μετακινήθηκε ο Θ. Λιβάνιος και τοποθετήθηκαν οι κ. Οικονόμου και Τριαντόπουλος σε θέσεις κλειδί, η πιάτσα βοά για δεύτερη κίνηση σε μικρό χρονικό διάστημα, που θα είναι ριζική με ορίζοντα εκλογικό!

Ωστόσο ο ανασχηματισμός που συζητείται ευρέως και προκαλεί αγωνία σε πλήθος κυβερνητικών στελεχών είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα γίνει.

Πρώτον, γιατί δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να πραγματοποιούνται κυβερνητικές μετακινήσεις. Έγιναν προ ημερών…

Δεύτερον, ο δομικός ανασχηματισμός που αναμφίβολα θα πρέπει κάποια στιγμή να πραγματοποιηθεί και να σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα μετά την πανδημία και την πύρινη λαίλαπα, στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να υλοποιηθεί κατόπιν πιέσεων και υποδείξεων από συστήματα, συμφέροντα, κομματικά γραφεία, ολιγάρχες και media, ούτε να αποτελεί προϊόν συμβιβασμού και ισορροπιών με φατρίες εντός και εκτός κόμματος!

Υπό αυτό το πρίσμα οι καλά γνωρίζοντες, όταν ερωτώνται εάν τελικώς θα πραγματοποιηθεί άμεσα δομικός ανασχηματισμός από τον πρωθυπουργό, απαντούν: «Το σκέφτεται, μάλλον όχι»!

Χωρίς ωστόσο να μπορούν να είναι κατηγορηματικοί!

Σε κάθε περίπτωση πάντως το γεγονός είναι πως ο ανασχηματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν αυτός θα πραγματοποιηθεί, δεν θα είναι αποτέλεσμα ούτε επιρροών, ούτε παρεμβάσεων, ούτε φυσικά απόφαση εν θερμώ υπό την πίεση της κοινής γνώμης και των Μέσων Ενημέρωσης!

Αλλά κίνηση ενταγμένη σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό που λαμβάνει υπόψιν τα δεδομένα των καιρών, τον σφυγμό των πολιτικών γεγονότων και της κοινωνίας και θα εμπεριέχει τα πρόσωπα εκείνα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης από θέση ισχύος θα επιλέξει, θεωρώντας ότι μπορούν να τρέξουν το κυβερνητικό έργο με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα στο δεύτερο μισό της θητείας της ΝΔ στην εξουσία και με ορίζοντα τον Μάιο – Ιούνιο του 2023!

Τα μηνύματα (προς όλες τις κατευθύνσεις) του πρωθυπουργού μέσω του μίνι ανασχηματισμού!