Σε αιφνιδιαστικό μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα τις τελευταίες δέκα ημέρες. Καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Γιάννης Οικονόμου, με την Αριστοτελία Πελώνη να παραμένει στη θέση της αναπληρώτριας. Αναβαθμίζονται Τριαντόπουλος και Σκέρτσος.

Επί της ουσίας πρόκειται για ανασχηματισμό… Μαξίμου, με τις αλλαγές να φέρνουν νέες ισορροπίες στο επικοινωνιακό επιτελείο και τη λειτουργία του Μεγάρου Μαξίμου.

Μίνι αιφνιδιαστικός ανασχηματισμός: Η ανακοίνωση

Με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Μίνι αιφνιδιαστικός ανασχηματισμός – Ποιος είναι ο Γιάννης Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου διατέλεσε γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ το 1995-1998 και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ το 1998-2001. Επίσης, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή από το 2006 έως το 2009 επί κυβερνήσεων Καραμανλή. Το 2016-2017 ήταν Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας το 2016-2017 και σύμβουλος του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη το 2017-2019. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του 2019. Επίσης έχει διατελέσει εκπρόσωπος το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

 

4+1 για τη θέση της Πελώνη!