Δεν χωρεί αμφιβολία ότι έχουμε εισέλθει σε περίοδο σοβαρών ζυμώσεων σε όλα τα επίπεδα, καθώς παρατηρείται μια ευρύτερη προσπάθεια «να πέσουν γέφυρες» σε όλους τους κρίσιμους τομείς και παράγοντες, προκειμένου να επέλθει μια ισορροπία σε επίπεδο πολιτικό, επιχειρηματικό και τραπεζικό!

Σε γενικές γραμμές εκείνο που μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι ότι κεντρική γραμμή άνωθεν, που πηγάζει δηλαδή από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι να σταματήσουν οι κάθε λογής κόντρες και αντιπαραθέσεις τόσο μεταξύ προβεβλημένων πολιτικών προσώπων, όσο και μεταξύ πανίσχυρων επιχειρηματιών αλλά και τραπεζιτών!

Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου 5 κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες από όλο το φάσμα της παραγωγικής και κατασκευαστικής δραστηριότητας, ουσιαστικά διαμήνυσε ότι η ισορροπία μεταξύ των μεγαλοεπιχειρηματιών και η παύση των μεταξύ τους εχθροπραξιών σε όλα τα επίπεδα, θα σημάνει βελτίωση στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και αποκατάσταση της επιχειρηματικής ισορροπίας που ενίοτε μετατρέπεται σε ακραία, πολεμική και τοξική!

Σε απλά λόγια ο πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε από τους μεγαλοεπιχειρηματίες να συνάψουν ανακωχή!

Να υπάρξει εκεχειρία από την οποία στο τέλος της ημέρας όλοι θα βγουν κερδισμένοι, μέσα από την κατανομή τόσο των μεγάλων έργων και των παραχωρήσεων, όσο και των αναθέσεων του Δημοσίου και των φιλέτων του Κράτους.

Αντίστοιχα επίσης είναι και τα μηνύματα που έχει αποστείλει ο πρωθυπουργός τόσο σε επώνυμα και προβεβλημένα στελέχη της παράταξης, όσο και στους κορυφαίους τραπεζίτες ενόψει μάλιστα των εμβληματικών αποκρατικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη!

Διαβάστε ακόμη: