Η Αν Χάθαγουεϊ παραχώρησε συνέντευξη, με αφορμή τη νέα της ταινία “Armageddon Time” και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατάργηση του νόμου «Ρόου εναντίον Γουέιντ», στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η βραβευμένη –με Όσκαρηθοποιός είχε μιλήσει ξανά στο παρελθόν, για τη σημασία των δικαιωμάτων των γυναικών, αναφορικά με τις αμβλώσεις και το έπραξε ακόμη μία φορά, λαμβάνοντας ξεκάθαρη θέση.

«Η άμβλωση μπορεί να είναι μία άλλη λέξη για να πούμε “έλεος”», ανέφερε η ηθοποιός και σημείωσε πως από όταν η κυβέρνηση ανέτρεψε αυτόν τον νόμο και στέρησε από τις γυναίκες το δικαίωμα να αποφασίζουν ελεύθερα για το σώμα τους, οι ζωές χιλιάδων κοριτσιών έχουν αλλάξει αμετάκλητα.

Τον Ιούνιο, το συντηρητικό Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ακύρωσε την εμβληματική απόφαση στην υπόθεση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973, η οποία εγγυάτο για σχεδόν πενήντα χρόνια το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης τους, επιστρέφοντας στην κάθε πολιτεία τη δυνατότητα να επιτρέπει (ή όχι) τις αμβλώσεις.

Η Αν Χάθαγουεϊ είχε αναφερθεί στις ζωές των γυναικών στην ταινία “The Devil Wears Prada”, όπου και πρωταγωνιστούσε, μέσω δημοσίευσης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. «Αυτό που επέτρεψε σε αυτές τις γυναίκες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, ήταν το γεγονός ότι είχαν το δικαίωμα να αποφασίσουν μόνες, για τις ζωές τους», είχε επισημάνει.

«Βλέποντας ξανά αυτή την αγαπημένη ταινία, με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι οι νεαρές γυναίκες σε εκείνη, έχτισαν τη ζωή και την καριέρα τους σε μία χώρα που τίμησε το δικαίωμά τους να μπορούν να επιλέξουν οι ίδιες για την αναπαραγωγή τους», έγραψε.

«Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν ίδιες εγκυμοσύνες και ίδιες ζωές, οπότε όχι και ίδιες συλλήψεις. Πώς μπορούμε να έχουμε έναν νόμο που αντιμετωπίζει όλα αυτά με τον ίδιο τρόπο πάντα;», είχε αναρωτηθεί.

«Νομίζω πως όλοι το σκεφτόμαστε αυτό. Ποιες είναι οι επιπτώσεις και τι σημαίνει να ζεις σε μία χώρα που σε βάζει σε αυτή τη θέση», συμπλήρωσε και τόνισε πως «αυτή δεν είναι συζήτηση σχετικά με τις αμβλώσεις, αλλά για τα δικαιώματα των γυναικών γενικότερα».

Διαβάστε ακόμη: