Η Anne Hathaway δεν είναι μόνο μια οσκαρική ηθοποιός αλλά και μητέρα δύο αγοριών, τα οποία έχει αποκτήσει με το σύζυγό της, Adam Shulman: του 6χρονου Jonathan και του 2χρονου Jack. Σε μια νέα συνέντευξή της στο περιοδικό WSJ Magazine επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η εγκυμοσύνη και η μητρότητα δεν έχουν μόνο τη θετική τους πλευρά, όπως θέλουμε συνήθως να τις παρουσιάζουμε.

Όταν η 39χρονη ηθοποιός ρωτήθηκε αν σκοπεύει να αποκτήσει και τρίτο παιδί, απάντησε πως «θα μπορούσα να μας φανταστώ με ένα ακόμα», σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι «έχουμε την τάση να παρουσιάζουμε την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα μονοδιάστατα, σαν να είναι απόλυτα θετικές εμπειρίες. Αλλά γνωρίζω, από την εμπειρία μου, ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα.

»Όταν ανακαλύπτεις ότι και άλλοι μοιράζονται τον πόνο σου, σκέφτεσαι ότι έχεις βοήθεια, ότι δεν είσαι μόνη» πρόσθεσε.

Η Αν Χάθαγουεϊ έχει ένα μήνυμα για τις νέες μητέρες: «Αγκαλιάστε» τις καμπύλες σας (εικόνες) | Athens Voice

«Έχουμε την τάση να παρουσιάζουμε την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα μονοδιάστατα, σαν να είναι απόλυτα θετικές εμπειρίες. Αλλά γνωρίζω, από την εμπειρία μου, ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα».

Σε μια παλαιότερη ανάρτησή της στο Instagram, το 2019, η Anne Hathaway είχε αναφερθεί, εμμέσως, στις δυσκολίες που είχαν οι εγκυμοσύνες της: «Σε καμία από τις δύο δεν ήταν μια ευθεία γραμμή».

Για το ρόλο της ως μητέρας, είπε στο περιοδικό: «Δεν ένιωθα απόλυτα προσγειωμένη και “εδώ” μέχρι να γίνω μαμά. Δεν είναι ότι μου έλειπε η συγκρότηση, αλλά είχα την επιθυμία να νιώσω ολοκληρωμένη σε κάθε επίπεδο, αληθινή στα πιστεύω μου. Κι αυτό σήμαινε να σταματήσω οποιαδήποτε ανοησία με βασάνιζε μέσα μου».

Έχοντας η ίδια την εμπειρία της υποκριτικής από τριών ετών, σκοπεύει σήμερα να αποθαρρύνει τους γιους της από το να ασχοληθούν με αυτήν, εφόσον το επιθυμούν, από πολύ μικρή ηλικία. «Νομίζω ότι θα είναι σε θέση να το κάνουν όταν πάνε κολλέγιο και μπορέσουν να καταλάβουν πού θα θέλουν να πάνε από εκεί και πέρα. Ζεις μόνο μία φορά την παιδική ηλικία σου, αλλά έχεις μπροστά όλη σου τη ζωή να είσαι επαγγελματίας ηθοποιός. Επομένως θα παρακινήσω τα παιδιά μου να σπουδάσουν, να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, να διαβάσουν βιβλία».