Βαρύ πένθος για τη Σάντρα Μπούλοκ καθώς έφυγε από τη ζωή στα 57 του χρόνια ο σύντροφός της, Μπράιαν Ράνταλ.

Ο επί χρόνια σύντροφος της ηθοποιού ο φωτογράφος, Bryan Randall έδινε μάχη με την ασθένεια ALS (πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση ή νόσος του κινητικού νευρώνα) και δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

«Με μεγάλη λύπη μοιραζόμαστε ότι στις 5 Αυγούστου, ο Μπράιαν Ράνταλ πέθανε ειρηνικά μετά από μια μάχη τριών ετών με την ALS. Ο Μπράιαν επέλεξε νωρίς να κρατήσει το ταξίδι του με το ALS ιδιωτικό και όσοι από εμάς τον φροντίσαμε κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τιμήσουμε το αίτημά του.

Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες στους ακούραστους γιατρούς που τον βοήθησαν με αυτή την ασθένειας και στις εκπληκτικές νοσοκόμες που έγιναν συγκάτοικοί μας, θυσιάζοντας συχνά τις οικογένειές τους για να είναι μαζί μας», δήλωσε η οικογένειά του ανακοινώνοντας το δυσάρεστο γεγονός.

Και τόνισε η οικογένειά του: «Αυτή τη στιγμή ζητάμε ιδιωτικότητα για να θρηνήσουμε και να συμφιλιωθούμε με την αδυναμία να αποχαιρετήσουμε τον Μπράιαν».

Να σας θυμίσουμε ότι η Σάντρα Μπούλοκ η οποία είναι απαρηγόρητη από τον θάνατο του αγαπημένου της, τον γνώρισε όταν φωτογράφισε τα γενέθλια του γιου της Louis τον Ιανουάριο του 2015 και την ίδια χρονιά έκαναν γνωστή τη σχέση τους.

ALS: Τι είναι η νόσος του κινητικού νευρώνα

«Η ALS είναι μια σκληρή ασθένεια, αλλά υπάρχει κάποια παρηγοριά γνωρίζοντας ότι είχε τους καλύτερους φροντιστές στην καταπληκτική αδελφή μου και την ομάδα των νοσοκόμων που συγκέντρωσε και που τη βοήθησαν να τον φροντίσει στο σπίτι τους», εξήγησε η αδελφή της ηθοποιού, Γκεζίνε Μπούλοκ-Πράντο.

Η ALS (πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση ή νόσος του κινητικού νευρώνα) είναι μια νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τους κινητικούς νευρώνες του Κεντρικού και Περιφερικού Νευρικού Συστήματος, με συνέπεια την προϊούσα μυϊκή ατροφία.

Ξεκινάει με ένα μούδιασμα και αδυναμία σε κάποιο άκρο και καταλήγει σε κινητική παράλυση χεριών ή και ποδιών, αδυναμία κατάποσης και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η διάγνωση της νόσου γίνεται από το ιστορικό και την κλινική εξέταση και επιβεβαιώνεται από το ηλεκτρομυογράφημα. Δεν υπάρχει μέχρι τώρα οριστική θεραπεία της νόσου.

Για να επιβραδυνθεί η πορεία της χορηγούνται ειδικά φάρμακα και γίνεται εντατική φυσικοθεραπεία.

Διαβάστε ακόμη: