Η Μάγκι Σμιθ, η θρυλική Βρετανίδα ηθοποιός της οποίας η καριέρα στο θέατρο και στον κινηματογράφο διήρκησε πάνω από επτά δεκαετίες, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 89 ετών.

Η Σάντρα Μπούλοκ, η οποία είχε την ευκαιρία όχι μόνο να συνεργαστεί με την ηθοποιό στην κωμικοδραματική ταινία Divine Secrets Of The Ya-Ya Sisterhood (2002), «αλλά και την τιμή να την αποκαλεί φίλη», ήταν μία από τις πολλές διασημότητες που απέτισαν φόρο τιμής στην καλλιτεχνική της κληρονομιά της Σμιθ.

«Πόσο τυχερή είμαι που καθόμουν σε ήσυχα σημεία με τη Maggie και ένα ποτήρι κρασί», ανέφερε η 60χρονη Μπούλοκ στο περιοδικό PEOPLE λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση του θανάτου της Smith από τους γιους της, Toby Stephens και Chris Larkin. «Οι ιστορίες της, το πονηρό της χιούμορ και οι συμβουλές είναι όλα όσα έκαναν τη ζωή μου πιο γλυκιά», πρόσθεσε συγκινημένη η Μπούλοκ.

Η Σμιθ υπήρξε μία από τις πιο καταξιωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ με μια λαμπρή καριέρα γεμάτη βραβεύσεις. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν δύο Όσκαρ: το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία The Prime Of Miss Jean Brodie (1969) και το Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για το California Suite (1978). Επιπλέον, η σπουδαία ηθοποιός κατέκτησε πέντε BAFTA, τρεις Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Tony για την παράσταση Lettice And Lovage το 1990.

 

Διαβάστε ακόμη: