Ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ οι προσφορές για το senior ομόλογο της Alpha Bank, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με την αυξημένη ζήτηση να ρίχνει την απόδοση στο 2,625% από το αρχικό επιτόκιο της τάξης του 2,75%.

Το υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας senior ομόλογο της Alpha Bank θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων MREL, στην διαφοροποίηση της επενδυτικής βάσης και την ενίσχυση του προφίλ της Alpha Bank στις διεθνείς αγορές, καθώς και στην περαιτέρω βελτίωση της ρευστότητας της τράπεζας.

senior ομόλογο της Alpha Bank

Senior ομόλογο της Alpha Bank

Πρόκειται για ομόλογο διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη. Σύμβουλοι και ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Citi, Morgan Stanley, BNP Paribas, Bofa Securities και Commerzbank. Η αξιολόγηση του ομολόγου αναμένεται Caa1 από τη Moody’s και Β+ από την S&P.

Την προηγούμενη εβδομάδα, την δεύτερη κατά σειρά έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) μέσα στο 2021, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε με επιτυχία η Eurobank.

Η έκδοση είχε αρχικό pricing στο 2,5%, ενώ το τελικό επιτόκιο υποχώρησε στο 2,375%. Η έκδοση καλύφθηκε 1,5 φορά, συγκεντρώνοντας υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.