Θετική εικόνα, σύμφωνα με τους αναλυτές, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου της Alpha Bank.

Οι περισσότεροι οίκοι επικεντρώνονται στα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις καθαρά κέρδη, ως αποτέλεσμα των υψηλότερων εσόδων από εμπορικές συναλλαγές και των χαμηλότερων προβλέψεων, καθώς και στην πιστή εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου της Τράπεζας.

Οι τιμές στόχοι που διατηρούν σήμερα 20 οίκοι για την μετοχή έχουν ως εξής: Autonomous € 1, 70, BAML € 1,72, Mediobanca € 1,90, Research Greece € 1,95 GS € 1,95 NBG Sec. € 2,00 Wood € 2,06, Optima Bank € 2,10, Ambrosia € 2,15 Deutsche Bank € 2,20, Morgan Stanley € 2,22, AXIA € 2,30, HSBC € 2,30, Pantelakis € 2,35, CITI € 2,40, Euroxx € 2,40, JP Morgan € 2,40, Eurobank Eq. € 2,41, Piraeus Sec. € 2,55, Jefferies €2,60.

Ειδικότερα:

  • Για δυνατό ξεκίνημα του 2024 κάνει λόγο η Jefferies σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Τράπεζας. Ο οίκος αυξάνει τις εκτιμήσεις του για τα καθαρά κέρδη του 2024 κατά 2%, ως αποτέλεσμα των υψηλότερων εσόδων από προμήθειες και συναλλαγές. Λόγω των δυνατών επιδόσεων της Τράπεζας, ο οίκος αύξησε την τιμή-στόχο της Διοίκησης σε €2,60 από €2,55.
  • Σε αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής της Alpha Bank από €2,35 σε €2,40 προχώρησε και η Citi σε συνέχεια των ισχυρών καθαρών κερδών που ανακοίνωσε η Τράπεζα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του οίκου. Παράλληλα, η Citi είδε πολύ θετικά την ανακοίνωση της Διοίκησης να προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών, οδηγώντας τον οίκο να αναβαθμίσει την εκτίμησή του κατά 1% για τα Κέρδη ανά Μετοχή (EPS).
  • Σύμφωνα με την Goldman Sachs, τα Καθαρά Κέρδη της Τράπεζας βρέθηκαν 17% υψηλότερα από τις εκτιμήσεις του οίκου και 12% υψηλότερα από το consensus της αγοράς, τονίζοντας ότι με τις επιδόσεις αυτές, η Τράπεζα κατάφερε να ξεπεράσει τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες σε ό,τι αφορά στις αρχικές εκτιμήσεις της αγοράς.
  • Στο υψηλότερο επίπεδο των μη επιτοκιακών εσόδων και στις χαμηλότερες του αναμενομένου προβλέψεις εστιάζει η Morgan Stanley.
  • Από την πλευρά της η Mediobanca εστιάζει στα υψηλότερα έσοδα από προμήθειες, συμπεραίνοντας ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα η υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της Τράπεζας, με τα οικονομικά αποτελέσματα να δείχνουν τα πρώτα οφέλη.
  • Βελτίωση σε όλα τα επίπεδα βλέπει στα αποτελέσματα της Τράπεζας η Deutsche Bank.
  • Σύμφωνα με την AXIA, τα υψηλότερα κεφαλαιακά αποθέματα που ανακοίνωσε ο Όμιλος ενισχύουν την ικανότητα επιστροφής αξίας στους μετόχους και καταλήγει ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή κερδοφορία, ενώ η δυναμική διαχείριση του ισολογισμού μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ανοδική πορεία.
  • Για «καλά αποτελέσματα» κάνει λόγο και η Πειραιώς Securities, τα οποία υπερβαίνουν τόσο τις εκτιμήσεις της όσο και των υπόλοιπων αναλυτών κατά περίπου 20% χάρη στα υψηλότερα έσοδα από εμπορικές συναλλαγές και τις χαμηλότερες προβλέψεις, δύο σημεία στα οποία εστιάζει και η Pantelakis. Ειδική αναφορά κάνει η χρηματιστηριακή της Τράπεζας Πειραιώς και στη χαμηλή αποτίμηση της μετοχής της Alpha Bank, η οποία, όπως αναφέρει, διαπραγματεύεται 20%-40% χαμηλότερα από τις υπόλοιπες τράπεζες.

Διαβάστε ακόμη: