Ο S&P 500 προσπάθησε να αναρριχηθεί από την περιοχή διόρθωσης τη Δευτέρα, καθώς οι έμποροι ετοιμάζονταν για μια μεγάλη εβδομάδα γεμάτη με απόφαση για το επιτόκιο της Federal Reserve, έκθεση θέσεων εργασίας και έκθεση κερδών της Apple.

Ο ευρύτερος δείκτης σημείωσε άνοδο 0,7%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άλμα 0,8%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones κέρδισε 308 μονάδες ή περίπου 1%.

Οι μετοχές των υπηρεσιών επικοινωνιών σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις, με τον κλάδο S&P 500 να διατηρείται άνοδος άνω του 1%. Μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης της Amazon και Meta Platforms αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 2%, η καθεμία.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται μετά την πτώση του S&P 500 σε περιοχή διόρθωσης την περασμένη εβδομάδα.

Ο ευρύτερος δείκτης υποχώρησε 2,5% για την εβδομάδα για να τον βάλει κάτω κατά περισσότερο από 10% από το υψηλό κλεισίματος του 2023.

Είναι μειωμένος 3,2% για τον Οκτώβριο, με ρυθμό για τον τρίτο συνεχόμενο αρνητικό μήνα που θα ήταν το πρώτο τέτοιο σερί από το 2020 καθώς ξέσπασε η πανδημία.

«Αναμένουμε μια ανάκαμψη υπερπώλησης ορμώμενη από μια λιγότερο επιθετική Fed και μια αγορά που έχει προσαρμοστεί στις αυξανόμενες ανάγκες ρευστότητας του Υπουργείου Οικονομικών», έγραψε τη Δευτέρα ο Christopher Harvey, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Wells Fargo Securities.

Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναμένεται την Τετάρτη, όταν η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο ίδιο επίπεδο.

Με τα αυξανόμενα επιτόκια ως τον κύριο ένοχο αυτής της διόρθωσης της χρηματιστηριακής αγοράς, οι επενδυτές θα ελπίζουν ότι η Fed θα σηματοδοτήσει ότι θα μπορούσε να γίνει αύξηση των επιτοκίων. Οι έμποροι αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον για το 2023.

Εξακολουθούν υψηλά τα ομόλογα

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε πάνω από το 5% για να ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα, αλλά διαπραγματεύτηκε γύρω στο 4,89% τη Δευτέρα. Η Παρασκευή θα φέρει την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Οκτωβρίου με τους επενδυτές να ελπίζουν σε κάποια επιβράδυνση στην αγορά εργασίας που θα επιτρέψει στη Fed να αισθάνεται άνετα με το να παραμείνει σε αναμονή το υπόλοιπο του έτους.

Η Apple θα ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα την Πέμπτη μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Το μεγαλύτερο μέλος του S&P 500 βρίσκεται σε διόρθωση, σημειώνοντας πτώση 15% από το υψηλό 52 εβδομάδων.

Διαβάστε ακόμη: