Η μετοχή της Abercrombie & Fitch σημείωσε άνοδο 18% στις προκαταρκτικές συναλλαγές την Τετάρτη, αφού ο λιανοπωλητής ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, αύξησε την καθοδήγησή του και ανέφερε αιφνιδιαστικό κέρδος.

Δείτε πώς έκανε η Abercrombie το πρώτο της οικονομικό τρίμηνο σε σύγκριση με αυτό που περίμενε η Wall Street, με βάση μια έρευνα αναλυτών της Refinitiv,

  • Κέρδη ανά μετοχή: 39 σεντ, προσαρμοσμένα, έναντι αναμενόμενης ζημιάς 5 σεντ
  • Έσοδα: $836 εκατομμύρια έναντι $815 εκατομμύρια αναμενόμενα

Τα αναφερθέντα καθαρά κέρδη της εταιρείας για την τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 29 Απριλίου ήταν 16,57 εκατομμύρια δολάρια, ή 32 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με ζημιά 16,46 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 32 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένων των εφάπαξ στοιχείων, η Abercrombie ανέφερε κέρδος ανά μετοχή 39 σεντς το τρίμηνο.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 836 εκατομμύρια δολάρια από 812,8 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα αυξήθηκαν κατά 3% το τρίμηνο, έναντι των εκτιμήσεων του Street Account για μείωση 1%.

Ο λιανοπωλητής ενδυμάτων αύξησε την καθοδήγησή του μετά την πτώση των κερδών. Για το οικονομικό έτος 2023, αναμένει τώρα οι καθαρές πωλήσεις να αυξηθούν μεταξύ 2% και 4%, σε σύγκριση με ένα προηγούμενο εύρος 1% έως 3%. Τώρα αναμένει το λειτουργικό της περιθώριο να κυμαίνεται από 5% έως 6%, σε σύγκριση με την προηγούμενη προοπτική της 4% έως 5%.

Για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει αύξηση των καθαρών πωλήσεων από 4% έως 6% και λειτουργικό περιθώριο κέρδους από 2% έως 3%.

Διαβάστε περισσότερα