Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων κινήθηκαν λίγο υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε ένα εύρος που φαίνεται να αρέσει στους καταναλωτές.

Ο συνολικός όγκος αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια αυξήθηκε κατά 9,9% την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών. Έγινε μια πρόσθετη προσαρμογή για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

Το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για 30ετή στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου με συμμορφούμενα υπόλοιπα δανείων ($726.200 ή λιγότερο) αυξήθηκε σε 6,81% από 6,76%, με τις μονάδες να παραμένουν αμετάβλητες στο 0,61 (συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας προέλευσης) για δάνεια με προκαταβολή 20%.

Αυτό το ποσοστό κορυφώθηκε σε περίπου 8% τον Οκτώβριο και ήταν στο 7% για μεγάλο μέρος του περασμένου έτους.

Οι αιτήσεις για αναχρηματοδότηση στεγαστικού δανείου αυξήθηκαν κατά 19% από την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν 30% υψηλότερες από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Το σταθερό επιτόκιο 30 ετών ήταν 39 μονάδες βάσης υψηλότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο, αλλά 26 μονάδες βάσης χαμηλότερο από ό,τι ήταν πριν από τέσσερις εβδομάδες. Αν και δεν υπάρχουν πολλοί δανειολήπτες που μπορούν να επωφεληθούν από μια αναχρηματοδότηση, δεδομένου του πόσο χαμηλά ήταν τα επιτόκια μόλις πριν από δύο χρόνια, αυτοί που μπορούν επιστρέφουν βιαστικά στην αγορά.

Οι αιτήσεις για στεγαστικό δάνειο για την αγορά κατοικίας αυξήθηκαν κατά 6% για την εβδομάδα, αλλά παρέμειναν κατά 16% χαμηλότερες από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο. Οι αγοραστές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν περιορισμένη προσφορά και υπερθέρμανση των τιμών των κατοικιών.

Οι κτηματομεσίτες, ωστόσο, λένε ότι αρχίζουν να βλέπουν μια νέα αύξηση της ζήτησης από αγοραστές που παραγκωνίστηκαν από το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων. Περισσότεροι καταναλωτές δήλωσαν επίσης ότι αναμένουν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων να μειωθούν περαιτέρω, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Fannie Mae.

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν και πάλι ελαφρώς για να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, αλλά παραμένουν στο εύρος του 6%.

Διαβάστε ακόμη: